jueves, 7 de julio de 2011

La creació del Banc de Llibres de Text permetrà l´accés gratuït a material escolar

Hui s´ha posat en marxa un banc de llibres de text  per a facilitar als escolars de Vila-real l´accés gratuït a material educatiu.  Aquesta iniciativa respón a una inquietud per part de l´actual equip de govern de l´Ajuntament i concretament de les regidories de Benestar Social i d´Educació que volen contrarrestar la política aplicada en el bono llibre per part de la Conselleria d´Educació de la Generalitat. Segons ha explicat la regidora de Benestar Social, Mònica Alvaro, “enguany s´ha produït una reducció econòmica considerable amb el bono llibre perquè ha passat dels 125 als 105 euros actuals, cosa que ens ha obligat  a actuar al respecte ja que la situació econòmica de moltes famílies és molt delicada”. El bono llibre és una ajuda destinada a la compra de llibres de text escolars per aquelles families que ho necessiten.  Per aquest motiu, la regidora de Benestar Social ha volgut fer una crida a tota la ciutadania per a que “aporten llibres de text d´altres anys i donar-los a qui més els necessita”. Durant la roda de premsa, la regidora de Benestar Social ha estat acompanyada per les tres associacions de Vila-real que, de moment, s´han sumat a aquesta iniciativa. 
Les tres associacions que, durant aquests dos mesos d´estiu, s´encarregaran de recollir  i catalogar els llibres escolars per a, posteriorment, distribuir-los en funció de les necessitats que hi ha en cada centre escolar són: l´Associació de Veïns del Barri de l´Hospital, Joventut Antoniana i Càritas. Totes tres han establit un horari de cara al públic per què els ciutadans de Vila-real  puguen fer les donacions de llibres.
A este respecte, el tresorer de Joventut Antoniana, Pasqual Vilanova, s´ha mostrat molt satisfet amb aquesta iniciativa, “ja que l´any passat Joventut Antoniana va tindre unes despeses de 4.500 euros en llibres i material escolar”.  Per facilitar l´entrega de les donacions, Vilanova ha assenyalat que els ciutadans de Vila-real podem portar el material escolar en qualsevol moment a la Parròquia de Sant Francesc. Per la seua banda, el president de Càritas, Vicente Orgilés, ha explicat que també està encantat amb aquest projecte  i que “estaran en la seu des d´ara i fins la primera setmana del mes d´agost i després, des de l´ultima d´agost i durant tot el setembre”. Per últim, el secretari de l´Associació de Veïns del Barri de l´ Hospital, Álvaro Escorihuela, també ha agraït l´atenció que ha rebut per part de l´Ajuntament per posar en marxa aquesta iniciativa  i ha exlicat que estaran atenent al públic dimarts i divendres des de les 8.30 del matí i fins les 21.30. També ha explicat que després  de les festes de setembre s´ampliarà aquest horari.
La regidora de Benestar Social  ha anunciat que l´any que ve es crearà un banc de llibres infantils i ha fet una crida per a que altres associacions de Vila-real se sumen  a aquesta iniciativa. Mònica Alvaro espera que “siguen molts els llibres que arriben a les diferents associacions”  i assegura que “confia en la solidaritat de la ciutadania de Vila-real”.

Declaracions Mónica Alvaro:

No hay comentarios:

Publicar un comentario