sábado, 9 de julio de 2011

L’Ajuntament de Vila-real dóna treball a 34 persones aturades de llarga durada durant els mesos d’estiu

Un total de 34 persones amb dificultats d’inserció laboral començaran la setmana que ve a treballar a diferents serveis municipals, dins els programes d’Ocupació Pública d’Interés Social Emcorp i Pamer, cofinançats pel Fons Social Europeu i el Servef. El primer dels programes donarà ocupació a 30 persones, que començaran a treballar dilluns, mentre que en el cas del Pamer, que s’ha demanat per primera vegada enguany, en seran quatre i s’incorporaran al treball el dimarts. Una de les condicions imposades en esta edició del programa a les bases és que les contractacions es facen a aturats de llarga durada, és a dir, a persones que no estiguen percebent cap tipus de prestació o ajuda per part dels serveis d’ocupació.
Les 30 persones contractades per l’Ajuntament a través del programa Emcorp seran peons d’obres (20 treballadors), auxiliars administratius (set treballadors) i ordenances (tres persones). Per la seua banda, dins el programa Pamer s’han contractat quatre persones que formaran la brigada d’actuació a la zona del Termet. Tots 34 comencen a treballar la setmana que ve i acabaran la seua relació laboral amb l’Ajuntament el dia 30 de setembre, de manera que hauran pogut treballar tot l’estiu en les diferents tasques municipals.
Els programes estan cofinançats en un 80% pel Fons Social Europeu i en un 20% pel Servef, mentre que l’Ajuntament aporta tots els materials necessaris per a la inserció laboral, la coordinació i la selecció del personal. En este procés de selecció es tenen en compte criteris de baremació com la renda i les responsabilitats familiar, el grau de discapacitat (tres dels contractats tenen algun grau de discapacitat), la realització de cursos en els anys anteriors, ser dona, l’adequació al lloc de treball proposat i les possibles circumstàncies d’exclusió social. El que es pretén, sobre tot, és facilitar l’ocupació a col·lectius amb especials dificultats d’inserció laboral.
“Des de l’Ajuntament de Vila-real”, explica el primer tinent d’alcalde i regidor de Comerç i Foment Econòmic, Pasqual Batalla, “treballem per pal·liar en la mesura que puguem el greu problema que suposa l’atur a la nostra ciutat”. “Este tipus de programes ens permeten oferir a 34 persones la possibilitat de tornar a l’activitat laboral durant els mesos de l’estiu i promoure d’esta manera l’ocupació a la nostra ciutat”, afegeix el regidor.
La regidoria de Comerç i Foment Econòmic duu a terme anualment diversos programes d’este tipus. Així, a banda de l’Emcorp i el Pamer, dirigit a aturats inscrits al serveis d’ocupació, també el Salari Jove, adreçat a joves que han acabat recentment els seus estudis universitaris, promou la inserció laboral a la ciutat. El cost estimat d’aquests programes se situa vora els 240.000 euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario