martes, 5 de julio de 2011

La regidoria de Participació Ciutadana crearà òrgans per activar el Consell de Participació

El regidor de Participació Ciudadana, Xavi Ochando, denuncia la falta d´interés de l´anterior equip de govern en el funcionament d´aquest Consell, que no es reuneix des de fa any i mig. I s’ha fixat com a objectius els de reactivar el Consell de Participació Ciudadana i crear els òrgans necessaris per què siga operatiu i representatiu de totes les associacions que hi ha a Vila-real. Aquest és l´objectiu prioritari que s´ha plantejat la nova regidoria de Participació Ciutadana.  El regidor de l´àrea, Xavi Ochando,  després de reunirse amb la Federació d´Associacions de Veïns de Vila-real, ha decidit que aquesta será la primera acció que cal posar en marxa: el funcionament del Consell de Participació Ciutadana.
El Consell de Participació Ciutadana fa any i mig que no es reuneix i, segons el regidor, “això demostra el poc interés que tenia el Partit Popular en aquest òrgan de representació ciutadana”. Ara el regidor pretén no sols posar en marxa l´innacabat reglament d´aquest Consell de Participació Ciutadana sinó també que “complir amb el calendari de reunions que marquen les normes legals d´aquesta institució i per tant, que es puga reunir, almenys, un cop al trimestre”.
D´altra banda, el regidor també ha explicat que conjuntament amb la Federació d´Associacions de Veïns s´ha decidit l´aprovació definitiva d´una Ordenança de Convivència Ciudadana que aglutine el màxim consens entre totes les entitats implicades. Ochando ha manifestat que s´ha de estudiar la confecció de les diferents subvencions que s´han de fer a les associacions veïnals per a què estiguen més  ajustades a la realitat social i al calendari anual, “ja que moltes vegades l´aprovació d´aquestes subvencions arriba quan les associacions ja han tancat l´any”. A este respecte el regidor ha explicat que actualment, a Vila-real, hi ha 82 entitats inscrites al Registre d´Associacions, de les quals moltes ja no es troben en actiu, cosa que dificulta molt l´assoliment d´una validesa legal a les decisions preses al si del mateix Consell de Participació Ciutadana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario