miércoles, 13 de julio de 2011

L’Ajuntament de Vila-real prepara una nova ordenança de venda no sedentària

L’Ajuntament de Vila-real està preparant ja una nova ordenança reguladora de la venda no sedentària que permetrà recuperar el mercat al centre de la ciutat amb un nou disseny i una nova distribució de les parades, amb l’objectiu de revitalitzar la zona comercial de Vila-real. Així ho ha fet saber hui el primer tinent d’alcalde i regidor de Comerç i Foment Econòmic, Pasqual Batalla, després de mantindre ahir reunions, juntament amb l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, amb les principals associacions comercials de la ciutat.
El consens per a fer este trasllat, prioritari per a l’equip de govern, és, de fet, una de las qüestions en les que més incidència està fent Batalla a l’hora de plantejar la recuperació del mercat al centre. Per això, en les reunions mantingudes esta setmana amb la Federació de Comerç local, l’Associació de Comerciants de la Zona Centre, l’associació del Mercat Central i l’associació de venedors no sedentaris de Vila-real, el regidor de Foment Econòmic ha explicat al sector el projecte de l’equip de govern i ha recollit també les propostes dels comerciants per a fer-ho. “L’acceptació del projecte de mercat i de dinamització comercial de la ciutat és per a nosaltres fonamental per a començar a donar passos en la direcció de recuperar les parades al centre urbà com a forma de reforçar l’atractiu comercial de Vila-real”, explica Batalla.
Les reunions amb el sector han servit, en este sentit, per a reforçar al govern local en la seua intenció de recuperar el mercat al centre. El suport de les associacions és, per a Batalla, “una injecció de moral per a portar endavant una empresa que sabem que serà difícil però en la que tenim posades moltes il·lusions”. La recuperació del mercat al centre, tal com se’ls ha exposat també als comerciants, passa primer per la redacció d’una nova ordenança, que durà possiblement aparellada una revisió de l’ordenança fiscal, per a regular la venda no sedentària en la ciutat. Este nou reglament, que es presentarà a les associacions de comerciants quan estiga l’esborrany, “regularà la distribució dels espais de la ciutat i l’organització de les parades, s’establirà un sistema de zonificació, s’acotaran les distàncies entre les parades i les cases, etc.”, explica el regidor de Foment Econòmic. Tota esta regulació permetrà dissenyar un mercat totalment nou. Al respecte, Batalla vol aclarir “als veïns que encara puguen tindre algun tipus de recel” que el mercat “no serà com el d’abans; que no tornaran a patir les molèsties de no poder accedir a les seues cases o locals, que garantirem l’accesibilitat de la zona i evitarem les aglomeracions i que anem a respectar la zona de vianants”.
Declaraciones Pasqual Batalla

No hay comentarios:

Publicar un comentario