sábado, 10 de marzo de 2012

Benlloch anuncia la fi de les gestions d’Azuvi

 L’alcaldede Vila-real, José Benlloch, ha informat hui de la finalització definitiva de les gestions relacionades amb el conveni de l’antiga fàbrica d’Azuvi, després que tots els treballadors hagen cobrat ja les indemnitzacions que tenien pendents, i després d’haver ingressat el consistori els 1,1 milions d’euros que l’empresa devia a l’Ajuntament, a més de facilitar també la solució al deute de 2,5 milions que Azuvi manté amb els seus proveïdors. Per tots aquests motius, assenyala el primer edil, l’equip de govern ha decidit desestimar el recurs presentat pel Partit Popular a l’acord que ha possibilitat resoldre un conflicte generat per l’anterior equip de govern fa més de quatre anys. “Hem finalitzat una de les gestió de què em sent més orgullós en aquests mesos de govern, que ha permés posar fi a un greu problema fruit de la falta de planificació del PP”, lamenta Benlloch.

L’alcalde recorda que el Partit Popular va presentar un recurs a l’acord plenari que va permetre desbloquejar els pagaments “al·legant que no es garantia que els treballadors, els proveïdors i l’Ajuntament cobraren”. “Però ja ha quedat demostrat que sí ho garantia perquè a hores d’ara les 210 famílies que estaven pendents de cobrar part de les seues indemnitzacions ja les han rebudes, l’Ajuntament ja hem ingressat els 1.151.502 euros que l’empresa devia en concepte de diferents impostos i l’acord ha permés posar també a disposició dels proveïdors, en el marc del concurs de creditors en vigor, els 2,5 milions d’euros pendents per a garantir els pagaments”, apunta l’alcalde, qui afegeix que un grup de cinc bancs i dues entitats financeres s’ha quedat finalment el solar “i ja estem pensant en projectes de desenvolupament comercial” que donaran al solar una viabilitat de futur.

 “Fa només quatre anys, Azuvi generava 600 llocs de treball i en aquests moments ja no existeix”, lamenta Benlloch, per a recordar que l’anterior equip de govern va impulsar una requalificació de terrenys que està en l’origen del conflicte. “Quan arribem a l’equip de govern, ens trobem amb un solar que no estava requalificat, perquè l’anterior alcalde va patir la pressió i es va donar compte de l’empastre que havia fet amb el conveni, perquè s’havien destruït 600 llocs de treball i perquè amb la situació econòmica existent ja ningú construiria en el solar”, rememora. Aquesta circumstància va provocar “quatre problemes principals: 210 famílies que no havien cobrat part de la indemnització que els corresponia; un deute importantíssim en impostos a l’Ajuntament que ascendia a 1,1 milions d’euros; un deute de 2,5 milions a proveïdors, molts d’ells de Vila-real; cinc bancs implicats i dues financeres que havien intentat salvar l’empresa i a les quals se’ls devia molts diners; i un problema de viabilitat d’un solar en la zona sud, que podria convertir-se en un solar abandonat i embargat si no es resolia les situació”.

Per això, una de les primeres decisions adoptades per l’equip de govern va ser requalificar immediatament els terrenys i donar continuïtat a l’expedient, “garantint en tot moment que es pagara als treballadors, als proveïdors i a l’Ajuntament, que els bancs no tingueren problemes, en especial l’entitat de Vila-real que es va veure embolicada en el problema, i que eixe solar fora un element de futur”. “I tot això s’ha aconseguit ja, a pesar dels dubtes i el recurs plantejat pel Partit Popular”, conclou l’alcalde, “amb el que han intentat parar el tema perquè no volien que es demostrara que els 600 llocs de treball que s’han perdut són fruit d’una gestió nefasta del Partit Popular, sense pensar en els interessos de Vila-real”.

Benlloch ha volgut agrair l’esforç realitzat pels bancs, en particular per Caixa Rural Vila-real, per a fer possible l’acord i la resolució del conflicte, així com el treball realitzat pels tècnics municipals “que ens han ajudat a portar endavant una gestió que és una de les més importants i eficaces que s’han dut a terme en aquest Ajuntament”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario