viernes, 2 de marzo de 2012

Errors de tramitació poden retardar més l’obertura del Centre de Tecnificació

La junta de govern de dilluns vinent aprovarà la rectificació de l’expedient de cessió d’ús del sòl del Centre de Tecnificació Esportiva aprovat en 2006 per part de l’anterior equip de govern del Partit Popular que ara la Generalitat ha rebutjat pels “greus errors de forma comesos per l’executiu anterior” en la cessió, que poden provocar “nous retards” en l’obertura d’una infraestructura “fonamental per a Vila-real”. Així ho ha manifestat hui l’alcalde, José Benlloch, qui ha lamentat els “continus empastres” del Partit Popular en el CTE, que es va inaugurar el passat mes de juny “amb presses” i una evident “falta de planificació” que fa que, quasi un any després de la conclusió dels treballs, els vila-realencs no poden fer encara ús d’unes instal·lacions que van costar prop de 26 milions d’euros.

En aquesta línia, Benlloch recorda que la inauguració del Centre de Tecnificació es va produir sense pla de viabilitat, ni accessos ni aparcament, entre altres qüestions que “l’actual equip de govern, en vuit mesos, ja ha solucionat”. Així, l’alcalde ha explicat que s’ha acordat amb l’empresa urbanitzadora del PAI Alaplana l’habilitació d’un accés a les instal·lacions i un canvi en la zona verda prevista en el pla urbanístic per a poder dotar d’aparcament al CTE, a més de resoldre els problemes de connexió a la xarxa de clavegueram que tampoc s’havien previst per l’anterior executiu local. Quant al pla de viabilitat, Benlloch informa que la Conselleria ja està treballant en la seua elaboració i que ha visitat ja algunes instal·lacions semblants per a buscar les millors fórmules de gestió del recinte, que podrien passar per la constitució d’una fundació a tres bandes.

“A pesar de l’esforç realitzat per l’Ajuntament per a resoldre totes aquestes qüestions, ens trobem ara amb un obstacle afegit fruit sempre de la falta de planificació amb què actuava l’anterior equip de govern”, assenyala l’alcalde. A aquest respecte, ha explicat que aquesta mateixa setmana ha arribat a l’Ajuntament un escrit de la Generalitat en què informa de “nous empastres” del Partit Popular. En concret l’escrit assenyala que en la cessió d’ús de sòl aprovada l’any 2006 “la parcel·la que es va cedir tenia importants errors de forma que generen problemes perquè puguen acceptar-la”, com la diferència de 1.206 metres quadrats entre la parcel·la cedida i la superfície cadastral dels terrenys o el fet que es va cedir el terreny en què està prevista la construcció futura d’un vial, així com el sòl per a una línia subterrània”. “En el Centre de Tecnificació Esportiva, com en tantes altres qüestions, ens hem trobat un empastre darrere d’un altra. La nostra prioritat és resoldre tots aquests problemes com ja venim fent i per això en la pròxima junta de govern aprovarem les modificacions necessàries en l’expedient per a poder convocar al més prompte possible un ple extraordinari que torne a cedir el sòl a la Generalitat y que ràpidament la Conselleria el puga acceptar”, indica Benlloch.

“La intenció de l’equip de govern és obrir aquesta infraestructura demà mateix si fóra possible i per això estem en contacte permanent amb la Conselleria”, assenyala l’alcalde. En aquest sentit, el primer edil ha sol·licitat l’obertura parcial del CTE de manera provisional perquè els ciutadans i clubs locals puguen fer ús “almenys” de la piscina, per a la qual cosa “l’Ajuntament estaríem disposats a aportar el personal necessari, mentres les despeses anirien a càrrec de la Generalitat”. L’acord respecte d’això, anuncia l’alcalde, està en una fase avançada.




No hay comentarios:

Publicar un comentario