martes, 6 de marzo de 2012

L’Ajuntament ensenya a les associacions de veïns a “traure partit” a les noves tecnologies

Amb l’objectiu de reforçar el protagonisme de  les associacions de veïns i veïnes de la localitat, el regidor de Participació Ciutadana, Xavi Ochando, ha posat en marxa un Pla d’Informatització de les Associacions perquè “les entitats cíviques traguen major profit de les noves tecnologies”. Segons ha explicat Ochando, l’objectiu és que les associacions tinguen “una major presència en la vida política del consistori, i per a això, no sols és important saber escoltar les seues demandes sinó saber canalitzar-les i transmetre-les correctament”. Per aquest motiu, el nou pla informàtic proporcionarà les ferramentes necessàries perquè hi haja una comunicació més directa i més àgil entre l’Ajuntament i el ciutadà. De moment, s’ha iniciat el termini d’inscripcions perquè totes les associacions de veïns que estiguen interessades puguen formalitzar la seua participació. Serà el dilluns 12 de març quan s’inicie el Pla d’Informatització de les Associacions que consta de cinc fases i que es prolongarà durant tres mesos.

La primera de les accions consisteix en un curs de formació intensiva en ofimàtica i accés a Internet “que és gratuït i que durarà dues setmanes a través de l’Aula d’Informàtica habilitada en l’Espai Jove”. La segona de les fases consistirà a informatitzar a les associacions dotant-les de material informàtic “principalment, d’aquells equips que siguen capaços d’utilitzar”. Ochando ha assenyalat que “és molt més pràctic i, a la llarga, pot resultar més econòmic fer-los entrega d’aquells equips que faran servir i que tenen un ús específic de programes i de formats preparats, que dotar-les d’unes subvencions que no sols hauran de justificar sinó que, potser, s’adquireixen uns equips molt diferents entre si que no resulten res pràctics”. “Moltes vegades les associacions no tenen ordinadors o són molt antics o els seus programes han quedat obsolets”, ha assenyalat el regidor, qui ha afegit a més que “no totes les associacions disposen de xarxa o correu propi i, per tant, aquestes circumstàncies dificulten la comunicació entre elles, amb l’Ajuntament i els conciutadans”. A aquest respecte i com una tercera acció, el regidor ha anunciat que es van a unificar els recursos, “i s’estandarditzaran els correus electrònics per a millorar la comunicació entre el consistori i les associacions”. “També és important que les entitats tinguen una presència directa en la web municipal” ha afirmat Ochando, i per aquest motiu, la quarta fase serà la creació d’un apartat dins de l’espai que té la regidoria de Participació Ciutadana, en la web municipal, dedicat a les associacions de veïns on es realitzarà una breu descripció de la història de l’associació, de les activitats que realitza i on es facilitarà la direcció electrònica perquè  “no sols l’Ajuntament sinó, sobretot, qualsevol ciutadà puga posar-se directament en contacte amb les associacions veïnals”. Finalment, i com cinquena acció, “i ja que Vila-real ha estat escollida Ciutat de la Ciència i la Innovació i no volem que es quede a la cua respecte a la Participació Ciutadana 2.0”, s’incorporarà a la pàgina web de l’Ajuntament un apartat interactiu que serà administrat pels tècnics del consistori i les mateixes entitats cíviques on apareixerà un mapa interactiu de la localitat i en el que estaran assenyalats els edificis municipals i les seus de les Associacions i on qualsevol ciutadà podrà aportar qualsevol suggeriment o problema que detecte en la ciutat. Per la seua banda, els diferents administradors s’encarregaran de publicar-ho i de donar-li el tractament corresponent, no sols a nivell tècnic sinó oferint públicament tota la informació respecte d’això “és a dir, si s’està treballant en el problema, si està solucionat així com la forma en què s’està tractant i duent a terme”. 
El Pla d’Informatització de les Associacions compta amb un pressupost de 4.600 euros i és la resposta “una vegada més, a les demandes veïnals i a l’interés mostrat per l’actual equip de govern per escoltar i atendre les necessitats veïnals” ha conclòs Ochando.






No hay comentarios:

Publicar un comentario