miércoles, 7 de marzo de 2012

El PSPV contraposa a Vila-real “l’ajust just, digne i solidari” dels socialistes

El secretari general del PSPV de Vila-real, José Benlloch, i el cap de llista socialista a les Corts, Francisco Toledo, han celebrat a Vila-real una jornada amb els militants i simpatitzants de l’agrupació local per denunciar les retallades que el Consell de la Generalitat està imposant als serveis públics. Davant d’una trentena de militants i simpatitzants socialistes, Toledo ha explicat que “el president de la Generalitat predica una cosa i en fa una altra”, ja que al pressupost de 2012 la despesa corrent augmenta un 11,5%, s’incrementa un 23% la despesa en les tres grans empreses dedicades als grans esdeveniments o accepta la inversió de 300.000 euros en una estàtua inspirada a Carlos Fabra en l’accés a l’aeroport de Castelló. Davant d’aquestes realitats, el PSPV-PSOE advoca per un “ajust just, digne i solidari” que passa per la reducció de les empreses públiques i fundacions, la baixada de la despesa corrent, la limitació d’alts càrrecs o la recuperació de l’impost per a grans patrimonis, entre altres mesures.
Per la seua banda, el secretari general local, alcalde de Vila-real i diputat autonòmic, José Benlloch, ha denunciat que la Generalitat manté un deute amb la ciutat de Vila-real de prop de 6 milions d’euros i ha lamentat l’actitud del Consell d’Alberto Fabra de no assumir ja el deute que té amb ajuntaments i empreses, ja que “el fet que la Generalitat no pague el que deu col·loca a les empreses en greus dificultats i moltes d’elles es veuen en la necessitat de tancar les portes”. L’alcalde socialista ha contraposat aquesta realitat amb la de l’Ajuntament de Vila-real, on “el govern progressista de la ciutat no estem d’acord que la ressaca de la festa que només uns pocs han disfrutat la paguem entre tots”. “No anem a col·laborar amb la Generalitat en el desmantellament dels serveis públics perquè uns pocs facen negoci, sobretot en educació i sanitat", assenyala. En aquesta mateixa línia, Benlloch apunta:
"Som conscients de la necessitat de fer ajustos, i nosaltres en Vila-real ho hem fet des del primer dia, amb un pla ambiciós de sanejament econòmic mogut per la idea que el primer que s’ha de fer és pagar tot allò que es deu, però sense abandonar aquells que menys tenen. Per aixo hem multiplicat per quatre les ajudes a les associacions com Càritas o la Joventut Antoniana i hem duplicat les ajudes socials. Ajust sí, però just”, afegeix.
El secretari general local ha animat els assistents a la jornada a demanar a la gent “que faça la reflexió sobre com estaríem en aquest moment si no s’hagueren malbaratat els diners en Terra Mítica, la Fórmula 1, els sobrecostos de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València o l’aeroport sense avions de Castelló”. En eixe cas, conclou, “podríem donar feina a més gent, millorar els serveis públics , i no pujar els impostos perquè paguen els que menys tenen".





No hay comentarios:

Publicar un comentario