miércoles, 7 de marzo de 2012

Benlloch reclama urgència a la Generalitat per a desbloquejar el CTE

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, reclama a la Generalitat que resolga de manera “immediata” la situació en el Centre de Tecnificació Esportiva, una vegada que l’equip de govern ha accelerat al màxim el procés per a esmenar les deficiències en l’expedient de cessió d’ús del sòl remés l’any 2006 per a poder procedir a la cessió definitiva del terreny. Hui mateix, tan sols dos dies després que la junta de govern local aprovara les modificacions necessàries, un ple extraordinari ha validat per unanimitat de tots els grups les rectificacions en l’expedient per a la seua remissió a la Conselleria. “Hem accelerat al màxim el procés i ara és la Generalitat la que ha de fer el mateix, perquè els vila-realencs i els clubs locals necessiten de manera urgent poder fer ús de les instal·lacions esportives”, assenyala el primer edil.

De fet, Benlloch apunta que demanarà una reunió amb la consellera d’Educació, María José Catalá, per a tractar la qüestió si, després d’aquesta cessió, no es produeixen avanços significatius que permeten desbloquejar l’ús de les instal·lacions i avançar en les converses per a poder obrir provisionalment la piscina perquè puga ser utilitzada pels clubs locals mentre es defineix el pla de viabilitat del Centre de Tecnificació. “Els veïns i els clubs esportius de Vila-real no poden continuar esperant per més temps poder fer ús d’unes instal·lacions ja completament culminades i que han costat prop de 26 milions d’euros”, apunta l’alcalde, qui assenyala que l’Ajuntament de Vila-real ja ha complit amb la major rapidesa possible amb la cessió definitiva del sòl. Aquesta cessió aprovada hui modifica alguns dels termes de l’expedient aprovat en 2006 per part de l’anterior equip de govern que presentaven “greus errors formals” com la cessió de 1.200 metres quadrats de parcel·la més d’allò que figura en la superfície cadastral o la inclusió en l’expedient de terrenys corresponents a un futur vial o al soterrament d’una línia de mitja tensió. “Amb l’aprovació de hui, la Conselleria ja ho té tot per a rebre el sòl i desbloquejar el CTE. Confiem que actuen amb la mateixa celeritat que ho hem fet nosaltres”, conclou el primer edil.

El ple municipal també ha aprovat per unanimitat el pagament de 259.000 euros en factures pendents a proveïdors de l’any 2011, majoritàriament de l’anterior mandat local, dins del Pla de Sanejament Econòmic Municipal que prepara l’equip de govern per a fer front a tot el deute acumulat en la passada legislatura dins del primer semestre de l’any.

També per unanimitat, la corporació local ha aprovat una Declaració Institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que advoca per impulsar “mesures d’acció positiva encaminades a aconseguir l’objectiu de la igualtat per a contribuir a una societat més justa, solidària i igualitària”. Tolerància zero amb la violència de gènere, adoptar mesures que tendisquen a possibilitar la conciliació de la vida familiar i laboral o incorporar la màxima del llenguatge no sexista en les comunicacions municipals són altres dels acords adoptats en la declaració, que insta també a què els retalls de l’Aministració no afecten les subvencions que se sol·liciten a través de l’Infodona. La regidora de la Dona, Mònica Àlvaro, ha defés també la necessitat de buscar la implicació de la societat civil en la defensa d’aquests principis d’igualtat de gènere i d’acabar amb la bretxa salarial.




No hay comentarios:

Publicar un comentario