domingo, 11 de marzo de 2012

Vila-real albergarà el III Curs Intensiu Internacional de Materials Ceràmics

Vila-real acollirà del 26 de març al 3 d’abril als 25 estudiants internacionals que participaran en el III Curs Intensiu Internacional de Materials Ceràmics. Es tracta d’unes jornades organitzades per l’Escola Superior de Ceràmica de la l’Alcora i el Departament de Química de la UJI que, junt amb la Xarxa Europea d’Excel·lència de Química, han preparat, per tercer any consecutiu, aquests cursos internacionals sobre materials ceràmics i vidre. “Han sigut, precisament, membres de l’equip directiu de l’Escola de Ceràmica de la l’Alcora i del Departament de Química de la UJI els que, en ser de Vila-real, han decidit que la nostra ciutat siga l’amfitriona i la seu de l’alumnat internacional que assistirà a aquestes jornades” ha explicat la regidora d’Educació, Rosario Royo. Per a l’edil, “Vila-real, a més de formar part del comité organitzador com a seu dels estudiants estrangers, ha sigut triada també per la importància que ha tingut i continua tenint la nostra indústria en el sector ceràmic”.
Durant més d’una setmana els jóvens investigadors no sols tindran l’oportunitat de participar en un intercanvi cultural amb estudiants de diferents països com França, Itàlia, Grècia o Portugal sinó que també se’ls donarà la possibilitat “que coneguen les localitats que formen part de l’anomenat triangle de la ceràmica” ha explicat la regidora. D’esta manera, a més d’allotjar-se en l’Hostal Sant Joan, també se’ns “brinda l’oportunitat que Europa conega la nostra ciutat i les possibilitats que té” ha assenyalat Royo. En aquest sentit la regidora ha volgut ressaltar que “la localitat està preparada per a acollir aquest tipus d’esdeveniments perquè compta amb un número considerable d’instal·lacions que tenen capacitat suficient per a albergar celebracions d’aquestes característiques”. “Ser la seu d’aquestes jornades és un incentiu més per a donar a conéixer la nostra ciutat a un nou tipus de públic” ha manifestat Royo qui a més ha recordat que aquestes jornades compten amb la col·laboració de les regidories de Turisme i Foment Econòmic.
El divendres 30 de març es realitzarà un sopar de gala i el dia 31 hi haurà una visita guiada per la ciutat. Durant el matí del dissabte es farà una recepció oficial en l’Ajuntament i, posteriorment, s’iniciarà un recorregut per l’Església Arxiprestal, la Casa dels Mundina, la basílica de Sant Pasqual i acabarà en el Museu de la Ciutat Casa de Polo. El menjar serà en l’ermitori de la Mare de Déu de Gracia i després es donarà a conéixer el Centre de Natura, la Casa de l’Assut, el Molí de l’Ermita i la pròpia Ermita.
La major part de les jornades es portaran a terme entre la seu de l’Escola Superior de Ceràmica de la l’Alcora i la Universitat Jaume I. En aquest curs “participaran ponents de reconegut prestigi tant nacionals com europeus”, ha destacat Royo, i està prevista l’assistència de més d’un centenar de persones de diverses nacionalitats tant de l’àmbit acadèmic com a professionals relacionats amb el sector ceràmic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario