domingo, 11 de marzo de 2012

Concurs de cartells per reivindicar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Amb l’últim ressò de la setmana de la Dona, durant aquesta legislatura, la regidora del àrea, Mònica Alvaro, s’ha marcat com objectiu conscienciar la ciutadania al voltant de la violència de gènere. “Davant les nombroses xifres d’atencions prestades en la Casa de la Dona per maltractaments, que inclús han copsat els veïns i les veïnes de la ciutat que no sospitaven de l’existència d’aquestes estadístiques tan altes”, segons ha explicat la regidora de la Dona, “hem considerat necessari incidir més en aquest aspecte i, sobretot, conscienciar la població més jove per eradicar qualsevol tipus de desigualtats en les relacions de parella”. A més dels tallers que s’ organitzen des de la regidoria de la Dona per a previndre la violència de gènere, “amb la creació d’un concurs de cartells enfocat cap a la data del 25 de novembre i tot el que aquesta comporta donem un pas endavant perquè ningú oblide la importància que té aquest dia” ha assenyalat Alvaro.
            Per aconseguir el seu objectiu, la regidora ha explicat que promocionarà i donarà a conèixer aquest concurs als instituts de la ciutat perquè els joves participen i s’impliquen en la creació dels cartells.
            Fins ara, des de la Regidoria de la Dona, s’atorgaven uns premis que tenien com a base la data del 8 de març. “En total eren dos premis i els cartells guanyadors s’empraven posteriorment per a promoure la publicitat de les campanyes dels cursos que s’organitzen en la Dona” ha explicat Alvaro qui ha matisat que “utilitzar la data del 8 de març per a convocar la programació de les nostres activitats sovint creava molta confusió, ja que a cop de vista no es relacionava la data del 8 de març amb una programació que tenia lloc des d’octubre a desembre o des de gener a abril”.  Per aquest motiu, segons la regidora, “ la darrera programació ja va sortir amb una imatge distinta evocant solament el que feia referència als cursos i tallers que actualment es desenvolupen”.
            “Ara pensem que amb un sol premi com és el que anem a traure per al cartell del 25 de novembre, dotat de 700 euros, a banda de demostrar austeritat, afavorim per una banda que els joves i les joves de la ciutat puguen accedir a un premi econòmic important” ha manifestat la edil qui a més ha afegit que “el més important d’aquesta iniciativa és que conscienciem els més joves sobre la necessitat d’incloure la tolerància zero respecte als maltractaments a  les dones”.
            Finalment Alvaro ha volgut recordar que la despesa en premis al concurs de cartells de la Regidoria de la Dona en l’anterior legislatura era de 1760 euros, és a dir, “ara estalviem 1060 euros i, el més important, és que magnifiquem la data del 25 de novembre” ha conclòs l’edil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario