jueves, 1 de marzo de 2012

Les associacions podran introduir per primera vegada propostes a l’ordre del dia del Consell de Participació

El Consell de Participació Ciutadana manté hui la seua primera reunió des de la seua constitució com un organisme completament renovat a finals del passat exercici amb dos punts principals a debat destinats a millorar el funcionament de l’organisme com un verdader fòrum de participació de les associacions i la ciutadania en la política municipal. Per a això, el Consell de Participació abordarà l’estat dels treballs de redacció del nou reglament de funcionament, així com la possibilitat que les entitats ciutadanes puguen introduir les seues pròpies propostes en l’ordre del dia de les reunions de l’organisme.

“És important que les associacions puguen introduir en l’ordre del dia del Consell de Participació Ciutadana tot allò que els preocupa i els interessa perquè la resta de membres que formen part de l’organisme puga preparar les seues intervencions i generar un autèntic debat”, assenyala el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, que presideix la reunió d’aquesta vesprada. Fins ara, recorda l’edil, les associacions no podien incloure les seues propostes en les reunions més que en el torn de precs i preguntes, amb la qual cosa “no es feia possible aquest debat en igualtat de condicions que enriquirà sens dubte el funcionament del Consell”, afegeix.

Una altra de les qüestions que s’abordaran en la sessió és l’estat dels treballs per a la redacció d’un nou reglament de funcionament “més àgil i participatiu” que el vigent. Respecte d’això, explica Ochando, la comissió especial formada per a elaborar aquest reglament s’ha reunit aquesta mateixa setmana per a procedir a l’estudi de reglaments de participació d’altres localitats o inclús de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que es volen utilitzar com a “referència” per a l’elaboració d’una normativa de funcionament nova que permeta agilitzar les reunions i millorar els mecanismes previstos de participació “per a aconseguir entre tots una ciutat millor”. Aquesta comissió preveu tancar el nou reglament a finals d’aquest mes, amb la finalitat que el Consell de Participació puga aprovar-lo el més prompte possible, per a la qual cosa es convocarà una reunió extraordinària específica. 

El Consell de Participació Ciutadana es va constituir a finals de l’any passat per a impulsar un organisme fins aleshores “completament obsolet” que portava fins i tot prop de dos anys sense convocar-se. Enfront d’aquesta situació, el regidor responsable del departament va posar en marxa a l’octubre el procés per a renovar el cens d’associacions, necessari per a poder reactivar un organisme que Ochando considera “fonamental per a garantir la salut democràtica” de la ciutat. Després d’aquest procés de renovació del cens, el Consell de Participació Ciutadana va quedar reconstituït el passat 28 de desembre amb un total de 25 associacions ciutadanes de diferent índole, a més de la representació del Consell Escolar Municipal i un representant per cada un dels cinc grups amb presència en el ple de l’Ajuntament.




No hay comentarios:

Publicar un comentario