viernes, 23 de marzo de 2012

L’Assaltabarris vol atraure la cultura als barris

El regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, a través de l’Assaltabarris, pretén “descentralitzar” les actuacions i activitats culturals de la ciutat i acostar les arts escèniques als distints barris de la localitat. “Volem que la cultura es visca i es fomenten també en els barris i no sols en la zona centre” ha explicat Ibáñez qui ha afegit que “amb la música, el teatre i l’animació urbana pretenem, a més, seduir als més jóvens perquè es convertisquen, en un futur, en un públic coneixedor i atret pel consum de projectes culturals”.
Segons ha manifestat el responsable de Cultura l’Assaltabarris és una primera línia d’actuació perquè, en un futur, en les cases de barri, es promoguen i es programen, a poc a poc, més activitats culturals i que les actuals seus de les associacions es convertisquen en futurs centres cívics i culturals. “Les cases de barri han tingut un paper molt important reclamant les infraestructures i els serveis que li eren necessaris, al seu dia, però ha arribat el moment de superar aquesta etapa” ha explicat el regidor. En aquest sentit, l’edil  ha manifestat que “ara, l’objectiu és la creació d’espais de trobada ciutadana amb la cultura, el coneixement, l’art i l’oci on puguen confluir les inquietuds de tots els veïns i veïnes de Vila-real de totes les edats”. Per totes aquestes raons, segons Ibáñez, “progressivament, les cases de barri han de convertir-se en uns centres integrats, oberts i amb una contínua activitat social i cultural que permeten millorar les relacions del veïnat”.  “L’Assaltabarris permetrà cohesionar el barri” segons Ibáñez, perquè permetrà establir, d’una manera participativa, una relació social entre els veïns “on la cultura estarà a l’abast de tots i es convertirà en un element d’unió” ha matisat. Aquest primer Assaltabarris arriba en la primavera perquè “ creiem que és l’època ideal per a proporcionar color i il·lusió als barris en un moment tan difícil com l’actual”.
La primera de les activitats de l’Assaltabarris està programada per al dissabte 21 de març en la plaça Coves de Vinromà en el barri del Progrés de 17,30 a 19,30 hores. El dissabte 14 d’abril l’actuació serà en la plaça José Soriano en la zona Miralcamp a la mateixa hora; el 21 d’abril les activitats es realitzaran en la plaça Mossen Ballester al matí, d’11 a 13.30 hores, i en el parc situat davant del col·legi Botànic Calduch de 17,30 a 19,30 hores; finalment, el dissabte 28 d’abril, hi haurà activitats d’animació en la plaça Jaume I al matí i en la plaça de la Llibertat a la vesprada.
Cal assenyalar que aquest tipus d’actuacions compten amb un pressupost “de tan sols 8.500 euros d’acord amb els temps que corren” segons el regidor i seran les companyies locals les encarregades de  dur a terme els seus espectacles als barris “perquè, per a nosaltres, és una prioritat donar treball a la gent de la ciutat”.
L’Assaltabarris permetrà als ciutadans una primera aproximació a les diferents modalitats artístiques, de teatre, jocs i música i proporcionarà un espai per a la formació i l’intercanvi d’idees que impulsen la vida cultural i creativa en cada un dels barris de la localitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario