martes, 6 de marzo de 2012

Vila-real prepara un Pla de Sanejament Econòmic

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real està elaborant un I Pla de Sanejament Econòmic Municipal per a fer front al pagament de les factures que encara queden pendents del deute acumulat per l’anterior executiu local “en el menor termini de temps possible” i dins de la política seguida des de l’inici de la legislatura. Així ho ha explicat el regidor d’Hisenda, Javier Serralvo, qui ha anunciat que, dins d’aquesta mateixa línia d’actuació, demà s’aprovarà en un ple extraordinari el pagament de 259.000 euros en factures pendents de 2011, la major part d’elles procedents del mandat anterior.
“Des que vam assumir les responsabilitats de govern, una de les nostres principals preocupacions ha sigut pagar tot el deute acumulat que l’anterior equip de govern havia deixat en la seua política de malbaratament i de grans obres i esdeveniments sense cap tipus de planificació”, recorda Serralvo, per a qui fer front a aquestes factures pendents ha sigut sempre “prioritari”, entre altres qüestions, “perquè la gent té dret a cobrar pels serveis que presta i d’aquests pagaments depenen en molts casos la supervivència de la mateixa empresa i que puga continuar creant ocupació”. A més, afegeix, “només si es paga tot el deute acumulat tindrem un Ajuntament sanejat que podrà recuperar la credibilitat i invertir els diners en allò que de veritat Vila-real necessita, que és crear ocupació i caminar cap a un nou model productiu basat en la tecnologia, el coneixement i la innovació”.
            Fruit d’aquesta preocupació, en els últims mesos s’ha cobert bona part de les factures pendents, que sumaven a l’inici del mandat 4,5 milions d’euros i que, amb l’arribada de nous cobraments, ha arribat a aconseguir la xifra de 6,5 milions d’euros. “Hem reduït ja molt de deute i seguirem en aquesta mateixa línia, que vam iniciar el mateix 11 de juny, quan es va constituir l’actual corporació i, per això, anem a elaborar un I Pla de Sanejament Econòmic Municipal Ara pareix que altres administracions també s’estan posant les piles per a saldar deutes amb proveïdors. Els donem la benvinguda”, assenyala el responsable d’Hisenda i portaveu de l’equip de govern.
La primera fase d’aquest pla de sanejament passa per l’elaboració d’un informe detallat sobre les factures pendents en els diferents departaments i regidories municipals, després del qual s’establirà un pla de pagaments a fi de saldar en el primer semestre de l’any el deute acumulat en l’anterior mandat i “recuperar uns comptes municipals sanejats perquè els proveïdors, les empreses, sàpien que cobraran quan toca i que els ciutadans sàpien també com es gastuen els diners públics”.
      En aquest sentit, Serralvo ha lamentat que les empreses que han participat de les obres del Pla Confiança encara no han cobrat per part de la Generalitat pel seu treball, a diferència d’allò que ha succeït amb el Pla E en les seues dues fases, “que va suposar una inversió directa per a Vila-real de 16 milions d’euros”. El regidor d’Hisenda, a més, ha volgut incidir també en què en el pla de pagaments plantejat ara pel Govern central “els diners no es quedaran a Vila-real sinó que caldrà tornar-los”.
A més del pagament de 259.000 euros en factures pendents, el ple extraordinari de demà també servirà per a aprovar una Declaració Institucional amb motiu del Dia de la Dona, així com per modificar la cessió de sòl del Centre de Tecnificació Esportiva a la Generalitat, després dels errors detectats en l’expedient aprovat l’any 2006.




No hay comentarios:

Publicar un comentario