Un total de 78 melmelades de tot el món han participat al Concurs Internacional de Melmelada de Taronja, celebrat en el marc de la I Fira Citrícola Internacional de Vila-real, que ha proclamat vencedors de la seua primera edició a Miriam Christine Smichdt (Alemanya), en la categoria internacional; Arham Marrero Santana (Arucas, Canàries), com la millor melmelada nacional; i Beatrice Goudin (Caudiel), en l’apartat autonòmic.
Ortola Frank (Ginebra, Suïssa) i Mariana Soledad Verutti (Argentina) han sigut guardonades amb el segon i tercer premi internacional del certamen, que en l’apartat nacional també ha reconegut les melmelades de Noe Monge (Càceres) i María Milagros García (Salamanca). En el capítol de la millor compota de la Comunitat Valenciana, el segon i tercer premi ha sigut per a Antonio Mario Marí (València) i Mª Antonia Sempere (Santa Pola), respectivament. De les 78 melmelades remeses al certamen, 44 han participat en aquesta última categoria, mentres que s’han rebut 18 compotes d’àmbit nacional i altres 16 d’àmbit internacional, unes xifres que, per al regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Vila-real, Emilio M. Obiol, donen compte de l’èxit de participació d’aquesta primera edició de la cita més dolça de la Fira Citrícola Internacional.
De fet, el Concurs de Melmelades de Taronja ha sigut una de les activitats més aplaudides de la fira, per la que en els quatre dies de certamen han passat prop de 9.000 persones. En aquesta línia, Obiol ha destacat l’excel·lent acollida que ha tingut aquesta primera edició “d’un nou concepte de fira amb un caràcter més lúdic i dirigida tant als professionals del sector com al públic en general”. En particular, l’edil ha destacat activitats com l’elaboració de postres amb la taronja com a ingredient per part del sector pastisser local o “l’excel·lent conferència pronunciada pel doctor José María González Cano, metge pediatre de l’Hospital General de Castelló, que va obrir el ventall de possibilitats de la taronja com a medicament”. En la mateixa línia, el responsable d’Agricultura destaca la “lliçó magistral” impartida pel catedràtic de la Universitat de Màlaga Tomás Cordero sobre les possibilitats de reutilitzar els subproductes de la taronja com a carbó per al seu aprofitament energètic. A més de les conferències, el caràcter lúdic d’aquesta I Fira Citrícola Internacional va quedar patent sobretot en el recinte de casetes instal·lat en la plaça Major dissabte i diumenge. Uns expositors, exhibicions i conferències amb les quals, assenyala Obiol, “hem aconseguit els objectius que ens vam proposar en la fira: que fóra un esdeveniment útil per al sector citrícola actual i una finestra a totes les oportunitats de negoci que ofereix la taronja des del punt de vista agroalimentari, farmacèutic i bioenergètic”.
No hay comentarios:
Publicar un comentario