domingo, 25 de marzo de 2012

Serveis Públics estalvia 1,5 milions d’euros en només sis mesos

El servei municipal del GD’OS ha estalviat en el segon semestre de 2011 prop de 1,5 milions d’euros respecte al primer semestre de l’any passat gràcies a la gestió eficient dels recursos del departament i assumint treballs que fins al moment realitzaven empreses privades. El regidor de Serveis Públics i Foment, Francisco Valverde, ha donat a conéixer hui les dades del balanç anual de l’any en el departament “que demostren que en l’anterior legislatura, amb el Partit Popular, no hi havia cap tipus de control de la despesa”.
L’informe del GD’OS desglossa la despesa per àrees de gestió comparant els dos semestres de l’any i demostra, “amb xifres a la mà”, que s’ha produït un estalvi de 1.426.000 euros. En concret, en l’àrea de Vies Públiques, l’anterior equip de govern va facturar en els primers sis mesos de l’any 1,5 milions d’euros, enfront dels 387.000 gastats en el segon semestre; en enllumenat, l’estalvi ha sigut de més de 200.000 euros, passant de 349.810 a 144.764 euros; mentres que en l’àrea de Parcs i Jardins s’han estalviat altres 100.000 euros (l’anterior equip de govern va gastar en sis mesos 200.000 euros enfront dels 96.000 del segon semestre). “Aquest estalvi significa que hem aconseguit gastar, assumint treballs que en l’anterior legislatura es donaven a empreses privades i amb una gestió eficient dels recursos, el 70% del que es gastava el Partit Popular en sis mesos”, detalla Valverde.
En la mateixa línia, el regidor de Serveis Públics ha destacat que, gràcies a aquesta gestió eficient i a diferència del que a estes altures de l’any ocorria en l’anterior legislatura, el departament municipal “té en aquests moments partides amb capacitat per a poder escometre plans d’actuació d’envergadura”. De fet, Valverde ha explicat que les dades d’execució del pressupost de la regidoria de 2011 demostren que “a estes altures de l’any passat, el PP havia esgotat el 100% d’algunes de les partides i totes les àrees havien consumit un 75% del seu pressupost de mitjana”. Així, detalla l’edil, “els 320.000 euros pressupostats en enllumenat estaven esgotats ja al març de 2011 o en l’àrea de Vies Públiques apenes quedaven 90.000 euros per a la resta de l’any”.
Enfront d’aquestes dades, la situació actual de Serveis Públics permet plantejar per als pròxims mesos accions importants, com el Pla Municipal d’Obres en la Via Pública que prepara el departament per a les pròximes setmanes amb l’objectiu de “dur a terme de manera simultània entre 10 i 15 xicotetes obres, en particular en voreres que es troben en estat deplorable”. A més de millorar les condicions de l’entorn urbà, aquest pla de xicotetes obres, “per les característiques dels treballs a realitzar, creiem que també permetrà crear les circumstàncies perquè les xicotetes empreses locals puguen optar a executar treballs que, en conjunt, suposaran una inversió d’uns 100.000 euros”, assenyala Valverde. “És important cuidar del teixit empresarial local perquè, quan remunte la crisi, les empreses vila-realenques puguen estar en les millors condicions per a continuar generant economia i ocupació”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario