domingo, 4 de marzo de 2012

Les obres d'accessibilitat de l'estació del ferrocarril inicien la seua última fase

Les obres d'accessibilitat en l'entorn de l'estació que l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) executa a Vila-real han entrat aquesta setmana en la seua segona fase, que permetrà la supressió definitiva dels passos a nivell de l'avinguda Cedre i el camí Na Boneta –ja eliminat provisionalment- i millorar d'aquesta manera la seguretat, tant per al trànsit rodat com per als vianants. Les obres consisteixen en el tancament de la platja de vies, l'habilitació d'una nova calçada paral·lela i la construcció d'un pas elevat per a vianants que permetrà no només creuar amb seguretat d'una a l’altra andana de l'estació sinó també d'una a altra banda de la ciutat.
Una de les principals actuacions del projecte, aprovat al juny de 2010, consisteix en la construcció d'una passarel·la metàl·lica elevada que transcorrerà per sobre de les vies i comptarà amb quatre ascensors, garantint així l'accessibilitat de la infraestructura per a totes les persones amb mobilitat reduïda. Aquesta estructura elevada permetrà creuar d'un costat a un altre de la ciutat –des del pàrquing de l'estació fins a la nova calçada que s'habilitarà darrere del tancament de la platja de vies- a més de facilitar amb seguretat l'accés a les dues andanes de l'estació. Per a la construcció d'aquesta passarel·la, Adif, a instàncies del regidor d'Urbanisme, Emilio M. Obiol, derruirà el magatzem ferroviari situat al final de l'andana principal de l'estació. D'aquesta manera, es milloren les condicions del pas elevat en eliminar elements annexos, al mateix temps que l'andana principal incrementarà la seua superfície. Les previsions que baralla el responsable d'Urbanisme és que aquesta passarel·la puga estar completament llesta per al seu ús a finals del pròxim estiu.
A més del pas per als vianants, la segona fase del projecte de supressió dels passos a nivell suposa també el tancament de la platja de vies i la construcció d'una calçada contigua, enfront de la façana dels magatzems i empreses, que permetrà la circulació en la zona evitant els riscos que ara es corren al tenir accés el trànsit a l'àrea de les vies. Aquesta nova calçada completa l'accessibilitat viària de la zona, per a la qual cosa en la primera fase del projecte s'ha urbanitzat un nou vial de vuit metres que transcorre per darrere dels magatzems de cítrics que envolten l'estació ferroviària fins a connectar amb la rotonda de la carretera de Borriana.
El projecte de supressió dels passos a nivell i accessibilitat de l'estació de Vila-real comença a gestar-se l'any 2006 i s'adjudica per part de Adif al novembre de 2009. Després de diversos modificats en el projecte original, l'Ajuntament aprova definitivament al juny de 2010 les actuacions ara en execució, amb un pressupost aproximat de 1,6 milions d'euros. El regidor d'Urbanisme ha destacat la importància d'unes obres que permetran la supressió definitiva dels passos a nivell encara existents en la ciutat i milloraran la seguretat i l'accessibilitat en tot l'entorn de l'estació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario