lunes, 12 de marzo de 2012

Vila-real passarà de 4 a 30 contenidors de recollida de paper

Amb objectiu de fomentar el reciclatge de paper que es genera en els edificis municipals, el regidor de Medi Ambient, Xus Sempere, ha posat en marxa el Pla de Reciclatge i Estalvi de Paper. Per a l’edil, va ser una sorpresa constatar que, en el mateix edifici de l’Ajuntament, no hi havia cap contenidor de recollida de documents “i més si tenim en compte que la corporació ha de donar exemple i ha de difondre bones pràctiques” ha afegit Sempere. Per aquest motiu acaba de firmar un conveni amb Reciplana per a, entre altres serveis, augmentar la recollida, transport i destrucció de documentació en format paper. A aquest respecte el gerent de Reciplana, José Carlos Seguer, ha assenyalat que “s’ha fet una gran aposta pel reciclatge i es va a oferir una major cobertura, ja que es passarà de 4 a 30 contenidors que seran repartits en les diferents dependències municipals”.

D’aquests 26 nous contenidors de reciclatge de paper hi haurà cinc que seran tancats per a “arreplegar aquells documents confidencials i on s’inclou, en el procés final, la destrucció mecànica de tot aquest tipus de documentació”. El gerent de Reciplana ha explicat que amb aquest contracte també s’han ampliat altres serveis com és la recollida de les piles o el servei d’aparells elèctrics i electrònics. “Un dels majors increments s’ha produït, precisament, en la recollida de roba que ha passat de tindre 14 contenidors a 17” i ha afegit que “amb aquesta xifra, entrem en la ràtio que recomana Europa respecte al tema del tèxtil, ja que hi haurà un contenidor de roba per cada 3.000 habitants”.
Seguer ha recordat que Reciplana depén de la Fundació Tots Units i que és una empresa d’inserció laboral de persones en situació d’exclusió social “que mitjançant un itinerari de treball pretén millorar l’ocupabilitat d’aquestes persones en el mercat laboral actual”. Per la seua banda, el regidor de Medi Ambient ha mostrat la seua satisfacció per col·laborar i treballar de la mà de Reciplana “ja que també està donant cobertura i proporcionant ajuda a Serveis Socials perquè moltes persones que treballen en la Fundació Tots Units vénen de Serveis Socials”. També el gerent de Reciplana ha tingut paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament “per la confiança depositada en aquesta empresa ubicada en la localitat que, encara que ofereix serveis a tota la província,  principalment atén la gent de Vila-real”.
Sempere ha volgut animar als veïns de Vila-real a utilitzar tant els nous contenidors de roba “perquè es fa un excel·lent ús de tot això” i ha recordat que  “el planeta és cosa de tots i que ho hem de deixar el millor possible pensant en el futur”.
Finalment, també ha assenyalat la importància que siguen els mateixos treballadors municipals els que donen exemple i utilitzen els nous contenidors de reciclatge i ha insistit en fomentar l’ús de les noves tecnologies per a disminuir el consum de paper generat en els diferents departaments municipals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario