viernes, 5 de agosto de 2011

El centre urbà recuperará la recollida tradicional de residus

centre urbà de Vila-real recuperarà a partir de la setmana que ve el sistema tradicional de recollida de residus sòlids urbans, amb contenidors fixes, a excepció de les zones de vianants. L’alcalde en funcions de la ciutat, Pasqual Batalla, ha explicat hui la incorporació d’esta millora en la recollida del fem que, assenyala, donarà resposta a les nombroses queixes rebudes a l’Ajuntament per part dels veïns de la ciutat, que criticaven les molèsties patides pel pas de camions de fem fins a tres vegades cada dia.
“La qüestió dels residus urbans és un tema molt sensible tant per a l’equip de govern com per als veïns i veïnes de la ciutat i per això estem en converses amb l’empresa per a millorar tot el sistema de recollida de fem i selectiva en la ciutat per a què siga més sostenible i adaptada a les necessitats dels ciutadans”, explica l’alcalde en funcions. Dins d’estes converses, anuncia, s’ha arribat ja a l’acord amb la concessionària del servei per a posar fi al sistema “provisional” de recollida de residus al centre posat per l’anterior equip de govern amb motiu de l’exposició Espais de Llum. Este sistema, recorda Batalla, suposava “molestar tres vegades als veïns”, ja que havia de passar primer un camió per a col·locar els contenidors menuts a partir de les 18.30 hores, després el camió del fem cap a les 23.00 hores i dos hores més tard encara havia de passar un tercer camió per a retirar els contenidors que a l’endemà tornaven a posar-se als carrers. L’equip de govern ha decidit posar fi a esta situació, de manera que a partir de la setmana que ve la recollida de fem al centre “tornarà a com era abans de l’exposició Espais de Llum, tal com es fa en la resta de la ciutat”.
D’altra banda, l’alcalde en funcions de Vila-real ha explicat també que l’equip de govern ha donat resposta esta mateixa setmana a un escrit presentat pel Partit Popular en el qual demanava la creació d’una comissió per a tractar el trasllat del mercat ambulant amb tots els sectors implicats. “Esta petició arriba molt tard”, afirma Pasqual Batalla, qui ha recordat que ell mateixa, com a regidor de Foment Econòmic i Comerç ja s’ha reunit amb tots els sectors, “fins i tot amb l’associació de veïns contrària al trasllat”. “Ho hem dit per activa i per passiva: anem a parlar amb tots, ho hem fet i ho seguirem fent”, insisteix Batalla, qui també respon al portaveu del PP, Héctor Folgado, que tindrà informació “minuciosa” del resultat d’estes reunions en la junta de portaveus. “Això no ho va fer mai l’anterior equip de govern, que va arrancar el mercat del centre sense parlar amb ningú i sense crear cap comissió”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario