miércoles, 24 de agosto de 2011

Vila-real mostrarà “el seu talent” en Kosice, la Capital Europea de la Cultura en 2013

 “El talent” de Vila-real estarà present en la ciutat eslovaca de Kosice, que es convertirà en Capital Europea de la Cultura l’any 2013. Aquest és el compromís que ha aconseguit una delegació de l’equip de govern, capitanejada per l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, en la seua recent visita a Michalovce. Segons l’alcalde, amb aquest visita a Michalovce, agermanada amb Vila-real des de fa aproximadament uns 20 anys, es pretenia no sols “presentar-nos com nou equip de govern, sinó que el nostre objectiu prioritari era aconseguir algun tipus de compromís que ens poguera permetre exportar la nostra cultura, les nostres empreses i el nostre esport” a la ciutat que serà la Capital Europea de la Cultura l’any 2013. José Benlloch ha volgut assenyalar que, per a l’actual equip de govern, és una prioritat crear ocupació i afavorir l’exportació de valors de la nostra ciutat cap a l’exterior i per això saber que Vila-real estarà present en Kosice és “una gran oportunitat”.
Com a mostra de  “l’excel·lent relació”  i “bona sintonia” que existeix amb el govern de la Comunitat  Autònoma de Kosice, José Benlloch, ha explicat que s’han entrevistat amb el vicepresident d’aquesta Comunitat i s’ha compromés a aportar diners i a ajudar a Vila-real perquè, a través d’un projecte europeu, es puga realitzar una expedició completa, en el 2013, de Vila-real a Kosice.
Per la seua banda el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha destacat que Kosice serà en el 2013 escenari mundial de la cultura amb tot tipus d’expressions artístiques com poden ser les exposicions d’art, festivals, concerts o representacions teatrals i en aquest sentit Vila-real és una ciutat que té “molta talent que oferir” i estar en Kosice “serà un aparador de la nostra cultura a nivell mundial”. A més el regidor ha assenyalat que de moment també el regidor de Relacions Europees, Xus Sempere, s’ha posat a treballar per a aconseguir tot tipus d’iniciatives que puguen ser aprofitades a l’hora d’exportar projectes de Vila-real a aquesta ciutat d’Eslovàquia.
Tant l’alcalde com el regidor de Cultura han assenyalat que en aquests moments el prioritari és treballar amb la mirada posada en el futur perquè el 2013 “ja està ací” i que l’interessant serà crear ara un projecte per donar a conèixer la ciutat de Vila-real a la resta del món.
L’alcalde ha recordat que tan sols dues ciutats espanyoles estan agermanades amb Eslovàquia, una és Guadalajara i  l’altra Vila-real, i que a partir d’ara comença el compte arrere perquè a Europa es conega més “el nostre teatre de carrer, la nostra música i les nostres tradicions”.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario