miércoles, 10 de agosto de 2011

L'Ajuntament vol reduïr el consum d'energia electrica en instal.lacions municipals

L’Ajuntament de Vila-real reduirà la factura energètica dels edificis de titularitat municipal amb l’objectiu d’aconseguir unes dependències més sostenibles amb el medi ambient, alhora que s’estalvia en la despesa. El regidor de Medi Ambient, Xus Sempere, ha presentat hui el pla d’estalvi energètic per a instal·lacions municipals, que ha començat ja a caminar amb una primera fase destinada a identificar tots els edificis sobre els quals és possible actuar i les seues característiques, així com la potència instal·lada i el consum real. Després d’aquesta primera fase, s’encarregarà l’auditoria energètica externa que permetrà definir les possibilitats de reducció del consum i les accions a adoptar per a aconseguir-ho.
            “Dins de l’estratègia global d’austeritat de l’equip de govern, des del departament de Medi Ambient hem començat a treballar en un nou pla d’estalvi energètic que ens permetrà conéixer exactament quina és la factura energètica dels edificis municipals i aplicar mesures d’estalvi allà on siga possible”, explica Sempere. “Amb aquest pla”, afegeix, “aconseguirem un doble objectiu: d’una banda, reduir el consum d’energia en les dependències municipals i aconseguir unes instal·lacions més sostenibles amb el medi ambient i, per un altre costat, un important estalvi econòmic”.
El pla d’estalvi energètic de les instal·lacions municipals es durà a terme en dues fases. La primera, de la que s’ocupen ja els serveis tècnics municipals, s’executarà en un termini aproximat de 35 dies i permetrà disposar d’una relació actualitzada de totes les dependències de titularitat municipal, sobre les quals l’Ajuntament té potestat d’actuació, així com de les seues principals característiques, com la superfície construïda i habitable, any de construcció, potència tèrmica i elèctrica instal·lades i consum real tant tèrmic com elèctric dels últims dos anys. “Aquestes dades ens donaran una primera idea de quin és el consum energètic real, on s’està gastant més i, per tant, per on podem començar a retallar”, apunta el regidor de Medi Ambient.
Amb aquesta informació actualitzada, l’Ajuntament podrà iniciar la segona fase del pla d’estalvi energètic, que consistirà en l’elaboració d’una auditoria energètica externa, per a la contractació de la qual s’analitzaran les possibilitats d’acollir-se a convocatòries de subvencions per a aquest tipus d’estudis energètics. L’informe, explica Sempere, aportarà informació sobre “les possibles actuacions a realitzar i les inversions que seran necessàries per a reduir la factura energètica, sempre tenint en compte que la relació entre el cost que suposarà implementar aquestes mesures i l’estalvi que esperem aconseguir amb elles siga positiu per a l’Ajuntament”.
L’austeritat i el consum racional i sostenible dels recursos seran la base del departament de Medi Ambient que encapçale durant aquests quatre anys. Amb l’inici d’aquest pla d’estalvi energètic en les instal·lacions municipals comencem ja a treballar en aquesta línia”, conclou l’edil Xus Sempere.

No hay comentarios:

Publicar un comentario