lunes, 1 de agosto de 2011

La Policia Local de Vila-real intensifica la vigilància contra els robatoris de trapes en la ciutat

La Policia Local de Vila-real ha posat en marxa un pla especial de vigilància per a frenar els robatoris de les trapes del clavegueram que en les últimes setmanes s’estan intensificant en les voreres i calçades de la ciutat. Així ho ha anunciat hui el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i l’intendent de la Policia Local, Ramón Martínez, que han comparegut aquest matí conjuntament per a anunciar aquest pla de xoc, que es durà a terme amb la col·laboració del Cos Nacional de Policia.
El pla especial consistirà, sobre tot, a incrementar la vigilància policial en les zones on s’ha detectat aquest fet delictiu i patrullar amb els vehicles camuflats de què disposa el cos municipal per a introduir el “factor sorpresa” en l’operatiu de vigilància. A més, informa Martínez, la Unitat de Resposta Policial (URP) cenyirà el seu treball de forma específica a aquesta comesa durant les pròximes setmanes. “A part del perjuí econòmic que poden suposar aquests robatoris”, explica el regidor Serralvo, “existeix també un risc per a la seguretat, ja que l’absència de la trapa en les voreres o la calçada pot provocar caigudes i tindre conseqüències greus”. “Posarem tots els mitjans al nostre abast perquè el civisme impere”, puntualitza el responsable de Seguretat Ciutadana.
A aquest respecte, l’intendent de la Policia Local ha volgut destacar que el robatori de les trapes “és molt més greu que una gamberrada”. Martínez explica que la sostracció d’aquests elements, suposadament per a la seua venda, pot ser constitutiva d’un delicte de furt, amb sancions de 400 euros segons es considere delicte o falta, o inclús poden constituir també un delicte contra la seguretat viària, per al qual es preveuen penes de presó. “Açò és molt més greu que un acte incívic i si sorprenem a algú robant aquestes trapes aplicarem la legislació penal al respecte”, adverteix el responsable de la Policia Local.
Per la seua banda, els operaris del GD’OS municipal s’esforcen per reposar les trapes robades tan ràpidament com siga possible per a evitar qualsevol contratemps.





No hay comentarios:

Publicar un comentario