jueves, 11 de agosto de 2011

Xavier Ochando demana a les administracions que prioritzen les polítiques dirigides als joves

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vila-real, Xavier Ochando, fa una crida a les administracions perquè “donen prioritat a les polítiques de joventut, sobre tot en els temps de crisi que vivim”. Ochando ha fet estes declaracions amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, que se celebra cada 12 d’agost des de l’any 1999. “El joves són un dels col·lectius més afectats per la crisi i en un dia com el que celebrem demà, hem de reivindicar que la joventut estiga al centre de les polítiques de les administracions públiques i exigir que, en lloc de retallar en joventut, es faça un major esforç”, apunta el regidor.
El responsable de Joventut a l’Ajuntament de Vila-real recorda que el departament municipal que encapçala està fent un esforç important per posar als joves en el lloc protagonista que mereixen. “Però per a això necessitem que les administracions ens ajuden a portar endavant les polítiques de joventut amb una aposta clara per este col·lectiu”, apunta Ochando, qui recorda que el Dia Internacional de la Joventut va ser instituït per l’Assemblea General de Nacions Unides mitjançant Resolució N° 54/120 de l'any 1999, complint d’esta manera amb la recomanació de la Conferència Mundial de Ministres d'Assumptes de la Joventut, realitzada un any abans. “Les consignes d’este Dia Internacional de la Joventut sempre ronden a tractar d'incrementar el coneixement que es posseeix sobre la situació global de la joventut i la comprensió sobre les seues necessitats i aspiracions; així com promoure polítiques supranacionals i locals entre ens estatals i privats per a salvaguardar el bé més preuat d'una societat, els seus joves”, apunta el regidor.
Coincidint amb el Dia Internacional de la Joventut, el Termet de la Mare de Déu de Gràcia acull demà l’últim dels concerts de grups locals preparats per la regidoria de Joventut en la programació de l’estiu. En esta ocasió, l’actuació anirà a càrrec del grup Gotcha, que pujarà a l’escenari del Termet a les 23.00 hores per posar l’última nota musical a les nits de l’Estiu Actiu.
Les activitats de l’Espai Jove al mes d’agost continuaran amb una excursió en tren a València programada per al dia 20, durant la qual els participants podran fer un recorregut per la València “més històrica”, amb visites a edificis com la Llotja de la Seda, i la València “més moderna”, amb una visita al Centre de Cultura Contemporània Octubre. Ochando, qui també participarà a l’excursió, destaca que l’activitat ha sorgit com una iniciativa dels mateixos usuaris de l’Espai Jove dins la política de la regidoria d’implicar al màxims els joves en la definició de les activitats. Els interessats en participar en esta eixida per a conéixer València poden acudir directament a l’estació de trens el dia 20 d’agost a les 9.00 hores o enviar un correu elèctronic a l’adreça del departament municipal de Joventut, joventut@ajvila-real.es.

No hay comentarios:

Publicar un comentario