viernes, 26 de agosto de 2011

L'Ajuntament requalificarà com a sòl residencial els terrenys de l’antiga Azuvi

El dilluns que ve, en el ple de Vila-real, s’aprovarà la requalificació dels terrenys de l’antiga empresa Azuvi per a convertir-los en residencials. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha explicat que d’esta manera es dóna “resposta” a un problema que “lamentablement” s’arrossega des de fa “massa anys”. Segons ha explicat Benlloch seran set entitats financeres, algunes d’elles de la ciutat,  les que compraran els terrenys d’Azuvi i, d’esta manera, es podran  pagar els deutes que l’empresa té pendents.
L’alcalde de la ciutat ha explicat que si aquests terrenys són comprats com a sòl industrial no tenen el mateix valor que si els terrenys són residencials i, segons Benlloch, “aquest” ha sigut el requisit exigit per part de les set entitats bancàries: comprar els terrenys d’Azuvi a canvi que l’Ajuntament requalifique com a sòl residencial els terrenys de l’antiga taulellera per a “ dotar-los de més valor”. Amb aquest tràmit, que es formalitzarà en el ple del dilluns, l’Ajuntament també s’ha assegurat de que aquests bancs facen front als pagaments que l’empresa té encara pendent amb treballadors, proveïdors i amb el mateix Ajuntament. 
José Benlloch ha explicat, detalladament, els passos que l’equip de govern ha seguit per a poder arribar a aquesta solució. Segons l’alcalde de la ciutat, la primera cosa que va realitzar, en entrar en el govern, és parlar amb totes les persones afectades pel tancament d’Azuvi. Conversacions i negociacions amb treballadors, proveïdors, entitats financeres i administradors de l’empresa per a conéixer de primera mà “tot el que es devia” i trobar una possible solució. Amb la requalificació de terrenys industrials a residencials, segons ha assenyalat Benlloch “ens hem assegurat” de que es van a pagar quasi 1.000.000 d’euros als treballadors de l’empresa .També es pagarà als proveïdors que estan pendents de cobrament i als quals se’ls deu prop de 2.000.000 euros així com els deutes que l’empresa arrossega amb el propi Ajuntament de Vila-real i que ascendeixen a un total de 1.200.000 euros. L’alcalde ha assenyalat que en un termini de dos mesos els bancs s’han compromès a fer front a tots aquests deutes.
Benlloch també ha volgut assenyalar les molts avantatges que d’aquest acord extrau la ciutat de Vila-real com serà la creació d’ocupació, així com el fet de que famílies i xicotetes i mitjanes empreses puguen “eixir endavant”D’altra banda, l’alcalde també ha agraït  “l’esforç” realitzat per part de les set entitats financeres així com ha volgut recordar que, aquests terrenys ocupats per l’empresa Azuvi i que estan tan prop del barri de l’Hospital “prompte o tard” s’havien de requalificar perquè són uns terrenys que estan “dins del poble”.
José Benlloch ha volgut deixar clar que si aquests terrenys no es requalificaven, l’empresa entraria en subhasta amb el perill de vendre aquests terrenys per molt menys valor de què es podia obtindre amb uns terrenys residencials. “D’esta manera ens hem assegurat que el valor dels terrenys siga superior i que es puga pagar als treballadors, als proveïdors i al propi Ajuntament”, ha subratllat Benlloch.
L’alcalde confia en que aquest punt de l’orde del dia del dilluns, puga comptar amb el suport del PP i siga provat per unanimitat.
 Declaracions Alcalde de Vila-real:

http://www.goear.com/listen/e2f035c/benlloch-azuvi-benlloch-azuvi

No hay comentarios:

Publicar un comentario