L’Ajuntament de Vila-real iniciarà un tractament de xoc contra el corcó trobat en les peces i bigues del Museu Etnològic de Vila-real que, amb un cost aproximat de 11.000 euros, obligarà a mantindre tancades les instal·lacions almenys fins al mes de desembre. Així ho han donat a conéixer hui el regidor de Museus, Alberto Ibáñez, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, que han lamentat que l’abandó del museu en anteriors etapes municipals haja portat a aquesta situació. El tractament contra el corcó es desenrotllarà en diverses fases, que inclouran el tractament individualitzat peça per peça de les 131 que formen part de la col·lecció, així com l’aplicació de materials insecticides i fungicides en el bigam i elements de fusta com portes i finestres.
“Desgraciadament, l’informe tècnic realitzat tant pels Serveis Tècnics municipals com per l’empresa especialitzada que l’Ajuntament té contractada per als serveis de desinsectació presenta resultats pitjors d’allò que esperàvem quant a l’estat de conservació de les peces que van donar els veïns de Vila-real de forma desinteressada per a formar part de la col·lecció del museu”, lamenta Ibáñez. “En qualsevol cas”, afegeix, “la inspecció realitzada en les instal·lacions ha permés descartar la contaminació de les estructures de l’edifici”, assenyala, ja que, a pesar que efectivament s’han trobat forats en les bigues de fusta realitzats probablement per aquestes larves, no són actuals. No obstant això, el bigam del museu també serà objecte d’un tractament preventiu.
Tot el tractament, tant preventiu com curatiu, es realitzarà en fases mensuals fins aproximadament el mes de desembre i, segons la proposta plantejada a l’Ajuntament per l’empresa especialitzada en aquest tipus de patologies costarà aproximadament 11.000 euros. “El que farem”, especifica el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, “és un tractament de xoc que suposarà el tractament peça a peça de les 131 que formen part de la col·lecció”. Aquest tractament consisteix en l’aïllament de les peces i el seu embolcall en “una espècie de globus de film” dins del qual se li aplica a cada element l’insecticida que acaba per complet amb les larves en forma de fum. “És un tractament molt laboriós que haurà d’aplicar-se mensualment per a poder fer front a la plaga”, afegeix. A més del tractament peça a peça, també haurà d’aplicar-se l’insecticida en el bigam i en tots els elements de fusta del museu, com són portes i finestres.
No hay comentarios:
Publicar un comentario