lunes, 8 de agosto de 2011

La Policia Local incrementarà els controls d'utilització del casc reglamentari


El 77% dels accidents de moto es produeix en ciutat. Conscient d’aquestes estadístiques i de la importància de l’ús del casc per a minimitzar les conseqüències d’aquests sinistres, la Policia Local de Vila-real inicia hui una nova campanya específica per a controlar l’ús del casc en les motocicletes i ciclomotors que circulen per la ciutat. El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i l’intendent de la Policia Local, Ramón Martínez, han presentat hui l’inici d’aquesta campanya especial que, amb el nom de Posa’t el casc!, es prolongarà fins al 21 d’agost i suposarà la realització de controls, tant estàtics com dinàmics, que arribaran fins i tot a la immobilització del vehicle en els casos en què se sorprenga a conductors circulant sense el casc reglamentari. Les sancions previstes per la normativa vigent suposen la detracció de tres punts i una multa econòmica de fins a 200 euros.
Serralvo destaca l’aposta de l’equip de govern per la seguretat viària dels ciutadans i, emmarcada dins d’aquesta preocupació constant, el regidor de l’àrea remarca la importància del control sobre l’ús del casc en ciclomotors i motocicletes. “Tots sabem que portar el casc és obligatori i la campanya que hui iniciem va destinada precisament a garantir que s’utilitzen aquests elements de seguretat i que s’utilitzen de manera correcta”, indica l’edil, qui ha volgut també “cridar l’atenció sobre la seguretat dels conductors” i sobre la necessitat de “conscienciar-se” sobre la importància de l’ús d’aquests elements “per a evitar seqüeles i tragèdies familiars”. “Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana continuarem apostant per campanyes d’aquest tipus, que ajuden a millorar la seguretat viària dels ciutadans”, insisteix Serralvo.
            L’intendentRamón Martínez, per la seua banda, ha recordat que l’ús del casc és obligatori en vies urbanes i interurbanes tant per als conductors com per als passatgers dels vehicles que estiguen autoritzats a portar-los. “Els ocupants també estan obligats a portar casc i, en el cas que siguen sorpresos sense ell, el responsable és també el conductor”, alerta Martínez, el qual apunta que aquesta novetat legislativa pot fer recaure en el conductor “una doble responsabilitat”. El casc, insisteix l’intendent, ha d’estar homologat i perfectament cordat. “No portar-lo ben cordat és el mateix que no portar-lo”, apunta. D’esta manera, els controls que a partir de hui mateix establirà la Policia Local no sols controlaran que tots els ciclomotors i motocicletes que circulen per Vila-real ho facen amb casc tant en passatgers com en conductors sinó que, a més, vigilarà que aquests elements de seguretat “no siguen només un llevamultes”, és a dir, que estiguen homologats i correctament col·locats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario