domingo, 7 de agosto de 2011

Vila-real inverteix 10.000 euros per a mantenir i condicionar el Termet durant aquest estiu

L'Ajuntament de Vila-real destina aquest estiu prop de 10.000 euros a mantenir i condicionar el Termet de la Mare de Déu de Gràcia per a rebre a les desenes de vila-realencs que cada dia acudeixen allí a gaudir del paratge més volgut pels veïns i participar en les nombroses activitats que es desenvolupen en l'entorn. La regidora responsable de l'Ermita, Rosario Royo, destaca l'esforç que s'està realitzant perquè els vila-realencs troben cada dia un Termet en perfectes condicions, al mateix temps que fa una crida perquè els veïns i veïnes de la ciutat cuiden d'aquest paratge tan apreciat pels veïns.
Per a la posada a punt del Termet aquest estiu, entre altres qüestions, l'Ajuntament ha procedit a pintar la zona dels lavabos, al tractament dels arbres de l'entorn, ha instal·lat un lavabo portàtil en la plaça i destina diàriament a cinc operaris perquè mantinguen el paratge “en condicions idònies”, així com per a fer-se càrrec també dels desperfectes que puguen produir-se en la zona. “El Termet de la Mare de Déu de Gràcia és una de les zones més apreciades i visitades per tots els vila-realencs, en particular durant els mesos d'estiu, per això des de l'Ajuntament s'està fent un gran esforç perquè cada dia el paratge puga estar en condicions de rebre als veïns i visitants de la ciutat”, insisteix la regidora. Royo, a més, ha volgut fer una crida als veïns perquè facen un bon ús d'aquest paratge tan volgut per tots i col·laboren en el manteniment de l'entorn, que en ocasions ha estat objecte d'actes de vandalisme o agressions. “Entre tots hem de cuidar el nostre Termet perquè és també una dels nostres principals senyals d'identitat”, conclou Rosario Royo.
A més del manteniment genèric del Termet, des del departament de Medi Ambient també s'està realitzant una actuació especial en el ruta botànica a través dels quatre operaris contractats per l'Ajuntament dins del programa Pamer finançat pel Fons Social Europeu i el Servef, que al mateix temps que permet millorar l'entorn de l’ermitori també suposa donar ocupació a quatre persones aturades de llarga durada durant tot l'estiu. El condicionament de la ruta botànica respon a les queixes rebudes a principis de l'estiu pel mal estat de la senda que discorre paral·lela al Millars. Els treballs que es realitzen periòdicament en la ruta han permès millorar les condicions del camí per al seu ús i gaudi per part dels veïns, retirant les brosses i tenint cura de la vegetació autòctona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario