miércoles, 17 de agosto de 2011

Vila-real prepara una exposició antològica sobre l'obra de Vicente Lloréns Poy per a la setmana de festes fundacionals

La corporació local de Vila-real ha rendit hui homenatge al Fill Predilecte de la ciutat Vicente Lloréns Poy amb motiu del 75è natalici del pintor i escultor vila-realenc. En l'any de l'aniversari del seu naixement, a més, l'Ajuntament de la ciutat natal de Lloréns Poy té previst organitzar una exposició antològica de tota la seua obra, que tindrà lloc coincidint amb la setmana d'actes fundacionals, al febrer.
En l'acte d'homenatge celebrat hui, Lloréns Poy ha rebut de mans de l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, una placa commemorativa i ha estat acollit amb l'aplaudiment de tota la corporació present en la cerimònia. En el seu discurs, el primer edil ha volgut destacar la dedicació del pintor i escultor a la seua ciutat, a la qual ha llegat obres com l'escultura del Llaurador, el rei Jaume I o Sant Pasqual, que s'han convertit “en símbols per a tots els vila-realencs”. Benlloch ha agraït a Lloréns Poy haver “engrandit” la història de Vila-real i ha advocat perquè el reconeixement atorgat al pintor i escultor en l'any 1999, quan va ser nomenat Fill Predilecte, seguisca manifestant-se en mostres d'agraïment i afecte com les viscudes aquest matí. Per la seua banda, el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha destacat la fructífera trajectòria de l'artista i la seua vinculació contínua a la seua ciutat natal, on amb l'edat de apenes 7 anys va donar els seus primers passos com pintor de la mà del seu mestre i mentor, José Ortells, al voltant del qual ha versat la tesi que va convertir a Lloréns Poy en doctor en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid. Ibáñez, a més, ha anunciat el muntatge d'una exposició antològica amb l'obra del Fill Predilecte de la ciutat, que amb tota probabilitat se celebrarà en el mes de febrer, coincidint amb les festes fundacionals de Vila-real, en un espai i amb una composició encara per definir.
Lloréns Poy és autor, entre altres obres, del sepulcre de San Pascual, l'estàtua del rei Jaume I o la del Llaurador, a més d'una ingent obra pictòrica. Entre els reconeixements que li han estat atorgats al llarg de tota la seua trajectòria destaquen la Medalla al Mèrit en les Belles Arts, la Creu de Sant Raimon de Penyafort o la Creu i Encomanda de l'Ordre Civil d'Alfons X El Savi, a més de ser nomenat pel Papa Cavaller de l'Ordre de Sant Gregori Magne.

No hay comentarios:

Publicar un comentario