martes, 14 de febrero de 2012

Absentisme escolar, convivència ciutadana i sensibilització centren l’activitat de la Policia Local en 2011

L’absentisme escolar, el compliment de l’ordenança de convivència ciutadana i la de terrasses, la col·laboració amb altres cossos de seguretat i amb l’autoritat judicial o la posada en marxa de campanyes de conscienciació entre els veïns són algunes de les actuacions més destacades de la Policia Local en la memòria d’activitat corresponent a l’any 2011. El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i l’intendent cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han donat a conéixer hui les principals dades del balanç anual d’activitat d’un cos municipal que, assenyala Serralvo, “va molt més enllà del concepte tradicional d’una força de seguretat per a convertir-se en un servei molt pròxim al ciutadà, al qual els veïns podem acudir sempre”.

En aquesta línia, el regidor recorda que el Projecte de Policia Comunitària de Vila-real ha sigut seleccionat en la primera fase del Premi Internacional de Bones Pràctiques de Nacions Unides Dubai 2012. El projecte, afegeix l’edil, té la seua base en les campanyes de sensibilització posades en marxes des de la Policia Local i que només en 2011 han sumat un total de 15 iniciatives amb un calat i impacte significatius en la ciutadania, com ‘Eliminant barreres’, ‘Subjecta’t a la vida, fes clic’, ‘Vila-real, neta’ o el primer Pla Integral de Nadal en Convivència.

            En el balanç anual d’actuacions, l’intendent en cap ha destacat els 94 casos d’absentisme escolar detectats en aquests 12 mesos o la vigilància del compliment de l’ordenança de convivència ciutadana com una de les línies de treball del departament. En aquest sentit, les dades de la Policia Local revelen que en 2011 es van interposar 312 denúncies per incomplir alguns dels articles d’aquesta normativa municipal, en qüestions com pintades (26 denúncies), sorolls (26), brutícia (28) o molèsties per la música alta en casals de penyes en festes (23). En aquest aspecte, Nieto destaca que en els dos períodes de festes patronals s’han registrat 143 queixes per penyes, xifra que suposa un descens significatiu quant a les registrades a 2010 (171) i que el responsable de la Policia Local atribueix a “la major conscienciació aconseguida entre els penyistes per al compliment de les ordenances”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario