Moreno ha comparegut junt amb el representant del CITMI, Vicent Zaragoza, qui ha apostat també per treballar conjuntament per a la revisió de l’actual document amb l’objectiu de dotar-lo de major efectivitat. “Veurem de quina manera podem potenciar en el nou pla d’immigració noves línies de treball relacionades amb la interculturalitat, la integració i el codesenvolupament”, assenyala respecte d’això l’edil, qui destaca en aquest sentit que “es fa necessària una valoració per a saber quins podrien ser les activitats prioritàries en l’àmbit de la cooperació internacional, per zones geogràfiques, i els seus nexes amb els migrants per a l’increment de les activitats de codesenvolupament”. A més, tant Moreno com Zaragoza han apuntat la conveniència d’organitzar reunions informatives per “prioritats migratòries”, destinades a oferir a determinats col·lectius informació detallada de determinades qüestions com poden ser els canvis en la Llei d’Estrangeria o la moratòria als treballadors romanesos.
En els plans de la regidoria d’Integració es troba també, precisament, la renovació del conveni amb la Fundació CITMI per a la prestació del servei d’informació que es desenvolupa en la ciutat des de fa ja diversos anys “per a informar, orientar i assessorar sobre els procediments necessaris per a la regularització de la situació dels treballadors immigrants, així com la realització de programes de formació específica a professionals segons la seua ocupació”. “En el centre atenem a tots els que vénen en busca d’informació amb l’objectiu d’integrar l’immigrant en la societat en què viu i integrar vol dir garantir la igualtat en drets i deures, per a la qual cosa la informació és un recurs fonamental”, explica Zaragoza.
Del balanç d’activitat anual del CITMI a Vila-real es desprén que durant l’any 2011 van acudir al centre en busca d’assessorament un total de 163 persones, de les quals la majoria (98) són homes front a 65 dones. La franja d’edat majoritària dels usuaris del servei va dels 31 als 40 anys i, per nacionalitats, el col·lectiu majoritari és el procedent de Romania (46), seguit del Marroc (44) i Colòmbia (25). Una de les característiques que més ha destacat el responsable del CITMI és el fet que 106 dels usuaris de 2011 és casat i la gran majoria (128) tenen la documentació en regla, una circumstància que reflecteix “que cada vegada la gent està més assentada i consolidada”. Altres dades significatives que ofereix el balanç anual són que la majoria de les consultes procedeixen de treballadors amb ocupació (97) i principalment de l’àrea de la construcció (56), seguida del servei domèstic (37) i de la indústria (35). Els motius més freqüents de les consultes són qüestions relacionades amb l’arrelament, els canvis en la Llei d’Estrangeria, la reagrupació familiar i la tardança en la tramitació dels expedients. La gran majoria dels atesos (128), a més, mostra interés per realitzar cursos formatius.
No hay comentarios:
Publicar un comentario