L’Ajuntament de Vila-real se sumarà com a soci fundador a la Fundació Globalis, amb l’objectiu de posar en marxa “un nou model econòmic basat en la innovació” que permeta implementar “a través d’un pla estratègic que ja s’està desenvolupant” el projecte de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. Així ho ha assenyalat hui l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, qui ha anunciat, acompanyat del president de la Fundació Globalis, Dionís Mulet, i el seu vicepresident, Juan Vicente Bono, que la corporació municipal aprovarà dijous que ve en un ple extraordinari una aportació de 5.000 euros per a incorporar-se al patronat de la fundació com a socis fundadors.
Benlloch ha volgut destacar sobretot el suport unànime de tots els grups amb representació en el consistori als objectius que promou la fundació i a la incorporació de l’Ajuntament al seu patronat. “Des del principi vam veure que era important que tots estiguérem al costat d’un grup de gent preocupat per no resignar-se a la situació actual, sinó per superar-la i eixir endavant”, assenyala l’alcalde, qui recorda que de la mà d’aquest grup d’empreses, entitats i particulars Vila-real es va presentar a la convocatòria del Ministeri de Ciència i Innovació i va aconseguir, a finals de novembre, que el Govern la distingira com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. Arran d’aquesta designació, Vila-real s’ha incorporat recentment a la Xarxa Innova governamental, que suposa, assenyala el primer edil, “estar connectat amb ciutats de tot el país i també d’àmbit europeu que estan pel canvi de model basat en la innovació i ara allò que hem de fer és posar en marxa un pla estratègic que ens permeta posar en valor tot açò”. L’alcalde també ha volgut destacar la vocació global i integradora de la fundació, “amb una visió que va més enllà de Vila-real”, on s’ubicarà la seu social de l’entitat.
Els representants de Globalis, per la seua banda, han volgut agrair a l’Ajuntament el seu suport i la seua incorporació al patronat i han anunciat la pròxima presentació de projectes que permetran avançar en la construcció del nou model econòmic que es persegueix. “La innovació és un procés i com a tal cal començar-lo com més prompte millor, perquè les necessitats són ja molt importants”, assenyala respecte d’això Dionís Mulet. En aquesta línia, el president de Globalis explica que la fundació s’ha estructurat entorn de sis grans àrees que passen pel “món de les oportunitats, els nous processos o tècniques de pensament creatiu o la innovació com a tal en processos més avançats”. A més, Globalis també aposta per la creació d’una xarxa de persones “que puguen acompanyar en aquests processos creatius” o per l’àrea de “societat família”, ja que, argumenta, “tot aquest projecte ha de nàixer de la mateixa societat”. “Innovació és pensar allò que no s’ha pensat; cal imaginar nous escenaris i nous marcs de futur”, conclou Mulet.
No hay comentarios:
Publicar un comentario