martes, 7 de febrero de 2012

Vila-real celebra durant tot febrer els 738 anys de la fundació de la ciutat

Durant tot el mes de febrer s’han preparat diverses activitats no sols institucionals sinó també festives per a commemorar la fundació de la ciutat. Entre les novetats d’enguany, segons el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, està “la implicació de la societat civil perquè no serà el regidor de Cultura qui llegirà la Carta Pobla sinó el periodista Joan Soler qui, per primera vegada, llegirà el document que commemora el dia que varem nàixer com a poble”. La segona de les novetats prevista també per al mateix diumenge 19 de febrer, en el que se celebra el 738 aniversari de la fundació de la ciutat, ha sigut anunciada pel regidor de Tradicions i Normalització Lingüística, Pasqual Batalla. Seran els Cavallers de la Conquesta i Na Violant d’Hongria “qui ens acompanyaran en aquesta important cerimònia pública que ens reafirma com a poble i que unirà a la ciutat de Castelló i Vila-real”.

Ha estat la Fira Medieval, celebrada el passat cap de setmana, el primer dels actes previstos del mes de febrer per a festejar la fundació de la ciutat, encara que el regidor de Tradicions ha recordat que s’està duent a terme un cicle de conferències sobre economia que “també forma part dels actes centrals commemoratius de la ciutat i que està tenint molt èxit”.  A aquest respecte ha anunciat que aquest divendres intervindrà Ramon Tremosai Balcells  per a parlar sobre “Perspectives econòmiques de l’eix mediterrani”. Batalla ha destacat també que un dels actes cridaners i “molt sonors” en el marc dels festejos fundacionals serà el que hi ha previst per al diumenge 12 de febrer, el dia que se celebrarà la XIII Exaltació del Tambor i Bombo.

Per la seua banda el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, ha recordat que el dijous 16 de febrer se celebrarà el Certamen Literari en la Casa Mundina i ha assenyalat que tant el premi de poesia com a narrativa han quedat deserts i que “per tant, tan sols s’entregarà el premi d’assaig Jaume I al treball realitzat per Carmela Falomir i Leandre Adsuara amb les fotografies de Pasqual”. El mateix dijous 16 de desembre se celebrarà també la IX Mostra de Cuina Medieval en el restaurant Cal Dimoni “en un acte on s’ha posat, com cada any, la mateixa il·lusió”, ha explicat Batalla, qui a més ha volgut animar als vila-realencs perquè participen en aquest sopar. El dia 17 de febrer es rebrà la Flama de la Llengua en el saló de plens de l’Ajuntament i després està prevista l’actuació en la Plaça Major del dolçainer i tabaleter Pasqualet, les danses populars d’El Raval i l’actuació del grup de música tradicional Sitja.

Serà el diumenge dia 19 de febrer quan es realitze l’acte d’homenatge a la reina i dames de la ciutat de 2011 en l’Auditori Municipal. El mateix escenari servirà al migdia per a entregar “Els premis 20 de febrer” en què es premiarà Sonia Mañas, la banda musical La Lira, Vicent Usó, Socarrats i els voluntaris de la basílica de Sant Pasqual. 

“A més la majoria dels actes culturals previstos durant aquest mes de febrer rendeixen homenatge a les figures i personalitats més importants de la localitat”, segons l’edil de Cultura, qui ha recordat que en homenatge al 100 aniversari del naixement de Gimeno Barón, en el Museu de la Ciutat Casa de Polo s’exposa el seu “bodegó” i que el dia 18 de febrer, es mostraran en el concert de “La música’ d’avui”  obres de l’autor vila-realenc Rafael Beltrán . 


No hay comentarios:

Publicar un comentario