jueves, 23 de febrero de 2012

La Fundació Cultural i la Fundació Globalis s’encarregaran “d’aprofitar” el talent i la innovació de la ciutat

El ple extraordinari i urgent d'avui ha aprovat una modificació de crèdit que permetrà la posada en marxa d'una fundació cultural pública i la incorporació de Vila-real al patronat de la Fundació Globalis com a soci fundador. Ambdues iniciatives responen a l'interés per part de l'equip de govern no només de preservar i “cuidar” el talent cultural i el patrimoni que hi ha en la ciutat sinó també de “crear els fonaments necessaris per a arribar a un nou model econòmic basat en la ciència i la innovació”. Dos projectes l'objectiu principal dels quals pretén, segons ha explicat l'alcalde, Jose Benlloch, en reiterades ocasions, “traure el màxim profit que es presenta en la ciutat per a generar riquesa econòmica i ocupació en un moment de crisi com l'actual”.
L'aprovació de la modificació de crèdit del ple d'avui ha permès materialitzar que la ciutat es beneficie al màxim de la coincidència d'aquests dos grans esdeveniments i “donar resposta a les necessitats que té actualment la localitat”, ha afirmat el portaveu de l'equip de govern i regidor d'Hisenda, Javier Serralvo. Amb una partida de 10.000 euros, que és la quantitat mínima exigida per la legislació per a la constitució d'entitats sense ànim de lucre i amb finalitats d'interès general, la sessió d'avui ha donat llum verda a l'engegada d'una fundació cultural pública amb la qual es pretén implicar a la societat en la conservació i posada en valor del patrimoni cultural local. D'aquesta manera i tal com va assenyalar Benlloch el dia de la seua presentació “l'entitat permetrà implicar i posar a treballar el talent creatiu i el coneixement d'alguns vila-realencs que tenen molt que aportar a la ciutat i que ara estan desaprofitats”. A més també es fomentarà a través de beques de formació que els joves puguen participar i col·laborar en projectes relacionats amb el patrimoni local. Referent a la creació d'aquesta fundació l'alcalde ha assenyalat en el ple que “actualment, la ciutat té un greu problema a nivell de patrimoni arquitectònic que cal intentar solucionar”. A més Benlloch ha destacat no només els avantatges que suposarà per al consistori el fet que tant particulars com empreses ajuden a mantenir i restaurar el patrimoni local sinó que “aquestes mateixes empreses podran obtenir un benefici fiscal a través de desgravaments”.
Amb l'objectiu també d'aprofitar i “obtenir el màxim benefici” econòmic, social, turístic, cultural i esportiu a la distinció de Vila-real com ciutat de la Ciència i la Innovació, la modificació de crèdit aprovada avui també fa possible la incorporació de l'Ajuntament en el patronat de la Fundació Globalis com a soci fundador. En aquest cas, la Fundació Globalis s'encarregarà de contar amb una xarxa de persones creatives per a generar un nou model de ciutat d'avantguarda “on la innovació i el desenvolupament tecnològic tindran un gran pes”.
La sessió extraordinària també ha servit per a habilitar una partida de 3.000 euros per a poder crear “si es considera necessari i després d'un estudi previ”, una empresa municipal pública que millore la gestió i el manteniment dels serveis públics de la localitat. Referent a això l'alcalde ha manifestat que amb aquesta aportació “simplement s'ha consignat la possibilitat de crear-la i que en cap concepte es contempla la possibilitat que aquesta empresa siga privada”. Benlloch ha assenyalat que “s'estan cercant i estudiant fórmules per a rebaixar el cost actual dels serveis públics i obtenir un major benefici a partir d'una empresa pública que tinga una resposta més ràpida i àgil a les necessitats de manteniment de la ciutat”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario