viernes, 10 de febrero de 2012

Vila-real serà el proper dissabte centre autonòmic de la moda

Vila-real acollirà aquest dissabte la XXV edició del concurs Premis Nacionals a la Moda per a Joves Dissenyadors, que organitza la delegació en la Comunitat Valenciana de l’Associació de Nous i Joves Dissenyadors (ANDE) i que se celebra per primera vegada a la província de Castelló. El regidor de Joventut, Xavier Ochando, ha donat a conéixer hui la iniciativa acompanyat del delegat autonòmic de ANDE, José Badenes, i de l’empresària i dissenyadora vila-relenca, Dolores Cortés, membre del jurat del concurs.

“La celebració d’aquest concurs d’àmbit estatal a Vila-real és una oportunitat per a, des de la regidoria de Joventut i l’Ajuntament de Vila-real, donar suport als joves dissenyadors en l’inici de les seues carreres i a posar en marxa noves iniciatives amb els joves com a protagonistes, en la línia en què treballa l’equip de govern, així com una oportunitat molt interessant de posar a Vila-real en el centre de referència de la moda de tota la Comunitat Valenciana i l’Estat”, explica Ochando, qui recorda que a la ciutat de Vila-real “tenim representants destacats en el sector del disseny i la moda com són la mateixa Dolores Cortés i tants  altres que, amb les seues creacions, estan fent-se un nom entre els joves dissenyadors de l’Estat”. “Comptaran sempre, com no podia ser d’una altra manera, amb el suport de la regidoria de Joventut, perquè la moda no és només cultura, sinó també creació d’ocupació”, conclou l’edil.

Ochando també ha destacat el fet que la delegació valenciana de ANDE haja triat la ciutat de Vila-real per a acollir per primera vegada una eliminatòria autonòmica a la província de Castelló. Respecte d’això, Badenes ha explicat l’elecció de la localitat en el marc de la intenció del col·lectiu de descentralitzar les activitats i buscar nous públics, així com “pel suport rebut per part de l’Ajuntament i les dotacions logístiques de la ciutat per a poder portar a terme l’esdeveniment”. Badenes recorda que l’associació té per objectiu l’assessorament als joves i nous dissenyadors, d’entre 18 i 30 anys, i dotar-los de suport logístic per a donar a conéixer els seus treballs. Un altre dels objectius de ANDE és la firma de convenis amb fires i entitats vinculades a la moda i, en aquesta línia, Badenes informa que enguany s’ha arribat a un acord amb la fira del Pret-â-porter de París, de manera que el guanyador del concurs en l’àmbit estatal podrà participar en aquesta important fira amb estand propi i despeses pagades.

Per a l’eliminatòria autonòmica que se celebrarà el dissabte a les 20.00 hores en la sala d’actes de Caixa Rural, l’organització ha seleccionat cinc dissenyadors de tota la Comunitat Valenciana: Paula Sastre, Francisco José Soler, Dragomir Krasimirov, Lidia Moral i el vila-realenc Héctor Samblás. El responsable de ANDE ha destacat la gran qualitat de totes les col·leccions presentades al concurs, del qual eixirà el finalista autonòmic que participarà el dia 16 de febrer en la final que se celebrarà a Madrid. El jurat, a més de la dissenyadora de bany Dolores Cortés, comptarà també amb el dissenyador d’alta costura Higinio Mateu, la publicista i model Ayola Molina i la dissenyadora de barrets Raquel Acer, entre altres. Tant Badenes com el regidor de Joventut han volgut agrair la col·laboració de firmes locals que han fet possible la celebració de l’esdeveniment aquest dissabte, com Caixa Rural, Saó, Gloria Miró, 12 Notes o Dimova.

No hay comentarios:

Publicar un comentario