miércoles, 22 de febrero de 2012

Vila-real posa en marxa un curs d’emprenedors

Vila-real acollirà el primer curs per a emprenedors destinat a “ajudar tots aquells jóvens que tinguen una idea i no saben com materialitzar-la”. Es tracta d’una aposta més , segons el regidor de Foment Econòmic i Comerç, Pasqual Batalla, que servirà per a donar eixida a totes aquelles iniciatives “que puguen reactivar el teixit econòmic i donar vida a la ciutat”. Batalla ha recordat que la intenció de l’Ajuntament és a més “consolidar i potenciar el teixit empresarial de les xicotetes i mitjanes empreses de la localitat ja que són una part fonamental de l’economia local”. Per aquest motiu considera que és “molt important i enriquidora aquesta nova experiència que organitza la Pymec en la que els jóvens parats de la localitat podran arribar a posar en marxa el seu propi negoci”.

El secretari general de la Pymec, José Pascual Serrano, ha explicat que “davant de les altes xifres de desocupació juvenil que hi ha a la província hem volgut aportar el nostre granet d’arena”. Per aquest motiu, s’ha organitzat aquest primer curs d’emprenedors “perquè als nostres xicotets negocis acudeixen molts jóvens que vénen a demanar-nos treball i encara que nosaltres no podem ajudar-los directament almenys podem facilitar-los els mitjans per a poder muntar la seua pròpia empresa”.

Per la seua banda la presidenta de la Federació de Comerç de Vila-real, Olga Batalla, ha explicat que per a dur a terme qualsevol tipus de comerç és molt important la formació i “com més coneixement es tinga de qualsevol àrea que afecte un negoci molt millor”. En aquest sentit la presidenta ha detallat que es tracta d’un curs en què s’explicarà tot el que és necessari “ per ajudar els jóvens, que tenen molt bones idees però molts dubtes, per a que siguen capaços de gestionar una empresa”. En el curs es donaran una sèrie de nocions bàsiques a nivell d’assessorament jurídic, comptable o financer i s’ensenyaran aspectes com el màrqueting o com aconseguir subvencions.

Vila-real es convertirà en la seu d’aquest primer taller d’emprenedors i “si l’experiència funciona, s’exportarà a altres localitats de la província” ha matisat Serrano. Un curs que persegueix dos objectius: d’una banda, “formar els jóvens emprenedors i donar-los eixida i d’un altre, despertar un cert interés entre els jóvens perquè es facen emprenedors i siguen capaços de materialitzar els seus somnis”. 
El taller es realitzarà en el local de la Federació de Comerç de Vila-real des del 28 de febrer al 9 de març. El curs és de 18 hores i serà impartit per tota la plantilla de tècnics de la confederació provincial. Les classes es realitzaran tots els dies de 15,00 a 17,00 hores perquè “puguen adaptar-se el nombre més gran de persones interessades”.
Finalment Batalla ha recordat que l’Ajuntament té un conveni amb la Federació de Comerç a fi de dur a terme totes aquelles iniciatives que ajuden a potenciar el comerç i a dinamitzar l’economia local.  




No hay comentarios:

Publicar un comentario