jueves, 23 de febrero de 2012

Vila-real dedicarà cada mes a difondre l’obra d’un artista local

El regidor de Museus, Alberto Ibáñez, ha presentat una activitat didàctica per a difondre les obres dels artistes locals que formen part de les col·leccions permanents i temporals museístiques de la ciutat. Amb l’objectiu d’atraure a un gran públic i donar a conéixer el patrimoni artístic de la localitat, Ibáñez ha presentat les Obres Referents 2012 “per a posar en valor als artistes de la localitat”. La primera obra que inicia aquest cicle, de caràcter anual, és el Bodegón realitzat per Francisco Gimeno Barón “com un detall per a retre homenatge el pintor vila-realenc l’any del centenari del seu naixement”. Mes a mes estaran presents en els museus tot un ventall d’obres i artistes que “nodreixen el patrimoni artístic de Vila-real i que “desgraciadament per a molta gent encara continua sent desconegut”.
De febrer a desembre es mostraran les peces artístiques de: José Ortells, José Gumbau, Marcelo Díaz, Mestre Perea, Fernando Bosch, Melchor Zapata, Arturo Doñate i Vicent Castell. “Artistes de primera línia” segons Ibáñez i amb el que es demostra que “amb poc es pot fer molt” ja que es tracta d’una iniciativa que potència les obres que ja formen part dels fons de museus.
L’últim dijous de cada mes entre les 18,00 i les 20,00 hores s’oferirà una explicació didàctica “amena i interessant” amb una mirada històrica, artística i simbòlica per a conéixer millor l’estil de l’obra, el moment en  què es va crear i  la vida de l’artista. A més també es podrà visitar  “l’obra referent del mes” de dimarts a divendres entre les 10,00 i les 13,00 hores, “concertant una visita” ha matisat el regidor. 
L’edil de Museus, ha afirmat que la seua comesa és “donar vida als museus perquè deixen de ser magatzems d’obres d’art i convertir-los en centres vius”. Com un primer pas Ibáñez ha recordat que ja va anunciar al seu dia que forma part del Pla Estratègic de Museus el convertir la Casa de Polo en “la casa que albergarà les obres de tots els artistes locals” encara que ha assenyalat que, de moment, no pot anar tot com li agradaria de ràpid “per qüestions econòmiques i per no disposar de personal suficient”. A més l’edil de Cultura ha explicat que els museus no estan adaptats als temps actuals “ja que en els temps de bonança ningú va pensar en això”.
Entre els futurs projectes museístics, Ibañez , ha avançat que “ molt prompte” s’inaugurarà el Centre Cultural Vila-real ubicat en l’antic convent de les Dominiques i preparat per a albergar les “exposicions importants i de grans dimensions que puguen arribar a la localitat”.
Finalment el regidor ha volgut assenyalar que “encara que som conscients que la ciutat no pot acollir segons quin tipus de grans esdeveniment, podem centrar-nos en el que tenim de veritat i potenciar-ho molt més”. Una comesa en què s’emmarca aquest nou projecte



No hay comentarios:

Publicar un comentario