jueves, 2 de febrero de 2012

Vila-real amplia a tres dies la tradicional Fira Medieval

Tallers d’escriptura, elaboració de crocant, pintes o simpàtics passejos en burrets per als més menuts tornaran el centre de Vila-real als temps de l’Edat Mitjana amb una nova edició de la Fira Medieval, que, en el marc de les festes fundacionals que la ciutat celebra aquest mes de febrer, es desenvoluparan en la plaça Major aquest cap de setmana. Un concert de bols tibetans, una desfilada de cavallers templers i un pregó a càrrec del responsable de la companyia de teatre local Scura Splats, Joan Raga, precedirà dissabte, a les 11.00 hores, la inauguració oficial de la fira, que estarà oberta des de divendres a la vesprada fins a diumenge, incorporant d’aquesta manera una jornada més a les habituals dels últims anys.

Durant aquests tres dies, en la plaça Major podran trobar-se llocs d’alimentació  –amb dolços, embotits casolans, espècies o formatges- antiguitats, plateria, joguets o llibres, entre altres activitats d’artesania medieval, amb una cuidada ambientació d’època que tornarà a submergir un any més el centre urbà en els anys en què el rei Jaume I va atorgar a Vila-real la Carta Pobla. A més d’aquests llocs de venda directa, la Fira Medieval de Vila-real també inclourà una completa programació d’activitats d’animació, com un grup de teatre, l’exhibició d’aus rapaces i un linx de 12 anys, un grup de danses o un concurs de dibuix amb un premi de 100 euros en material escolar en què participen tots els col·legis de la ciutat.

A més, els visitants que durant el pròxim cap de setmana s’acosten al centre de la ciutat podran comprovar també com és el treball artesanal de la cistelleria, el pelleter o el ferrer, entre moltes altres atraccions. Una exposició dels materials que utilitzaven els antics copistes, un taller de confecció de pintes o un cotxe de cavalls que oferirà passejos als visitants pel recinte són altres de les activitats previstes per l’organització de la fira, que també comptarà amb el tradicional soc àrab, amb llocs de tetería i pastes àrabs disposades en haimes. En total, el mercat ambulant medieval obrirà aquest cap de setmana 45 llocs de qualsevol tipus d’artesania, tallers i exhibicions ambientades en l’Edat Mitjana fil per randa.

El regidor de Tradicions i Normalització Lingüística, Pasqual Batalla, ha destacat la celebració d’aquesta fira com un acte consolidat dins els actes en commemoració de la fundació de la ciutat i ha animat a tots els vila-realencs i els veïns d’altres poblacions veïnes a participar d’un cap de setmana intens d’activitats al qual es preveu l’assistència d’unes 40.000 persones. “Enguany hem ampliat una vesprada més la fira amb l’objectiu de dinamitzar el centre urbà”, conclou l’edil.




No hay comentarios:

Publicar un comentario