jueves, 23 de febrero de 2012

Prop de 400 persones participen en els cursos de la 53a campanya de la Universitat Popular

Prop de 400 persones han iniciat els cursos d’una nova edició de la Universitat Popular, la número 53, organitzada per la regidoria d’Educació. L’edil Rosario Royo ha destacat la bona acceptació registrada en propostes com les classes de calats, restauració de mobles, pintura o trucs de perruqueria, entre altres, amb totes les places cobertes. El curs amb major demanda en aquesta nova edició és el de balls de saló, amb un centenar de persones inscrites, seguit de calats i boixets. A més, Royo també ha destacat la bona acollida del Club de Pensament, en la seua segona edició, com una de les apostes de la regidoria. Maquillatge, patchwork, anglés, italià, jardineria, costura o ceràmica pintada són altres dels cursos que s’ofereixen en aquesta campanya. Dos d’ells, el de jardineria i el de medi ambient, “començaran al març per a poder tindre més hores de llum natural”.

            Respecte als tallers de medi ambient, la regidora Rosario Royo ha explicat que es preveuen una sèrie d’eixides per a “conéixer el nostre patrimoni natural”, amb un calendari que s’estendrà des del 19 d’abril fins al 31 de maig. Per a la primera de les eixides s’ha previst un recorregut des de Santa Quitèria a la Mare de Déu de Gracia per a l’observació del paisatge i la vegetació. L’ermitori de la patrona, el bosc de ribera, una visita a l’estació depuradora o una altra eixida per a conéixer l’ecoparc i la importància de la reutilització i el reciclatge de materials són algunes de les visites programades, que es completen amb una eixida al Centre Provincial d’Energies Renovables de Castelló i una última excursió a la zona protegida de les Goles del Millars, que permetrà l’observació de fauna i flora característiques de la desembocadura del riu.

            La regidora d’Educació s’ha mostrat molt satisfeta de la marxa d’aquesta 53a Universitat Popular i ha volgut agrair expressament al professor del Club de Pensament i Reflexió Juan Luis Sánchez, que, “junt amb els seus companys Enrique Aicart i Rubén Bort, ha aconseguit crear un dinamisme que va més enllà d’un club on un grup de persones es reuneixen i debaten en autèntiques classes magistrals”. “En la cloenda de l’anterior campanya, en la qual es va estar treballant l’ètica, ens van sorprendre amb la conferència del professor de Filosofia Héctor Petit i en l’inici d’aquesta campanya, en la que es treballarà en l’àmbit de la política, ho han tornat a aconseguir amb una conferència a càrrec del professor d’Història Eduardo Pérez”, conclou.




No hay comentarios:

Publicar un comentario