miércoles, 1 de febrero de 2012

Vila-real rebaixa un 9% els accidents de tràfic en la ciutat

Vila-real ha aconseguit abaixar un 9% els accidents de tràfic en la ciutat en un any. Dels 171 accidents ocorreguts en el 2010 s’ha passat als 156 en el 2011. Una dada que ha sigut valorada com “molt positiva” pel regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, qui ha presentat junt amb l’intendent general, cap de la Policia Local, José Ramón Nieto i l’inspector Juan Rafael Martí el balanç dels accidents de tràfic de l’any passat en el nucli urbà. Serralvo ha explicat que les estadístiques demostren que hi ha hagut una disminució progressiva dels accidents de tràfic i que es deu, sobretot, a les campanyes de sensibilització i les actuacions per a millorar la senyalització que realitza la Policia Local en els principals punts negres de la localitat. A més, segons Serralvo, “el descens encara és més significatiu i important si ho comparem amb l’any 2008 en el que va haver-hi 256 accidents enfront dels 156 del 2011, amb una reducció del 39% d’accidents de tràfic”.

Pel que fa al número de ferits, durant el 2011 hi ha hagut huit ferits greus, un menys que en el 2010 i 72 ferits lleus, 19 ferits menys que en l’exercici anterior. A més l’inspector Rafael Martí ha insistit en el fet que  “de nou, no hem de lamentar cap mort per accident de tràfic”.

Pel que fa als punts negres de la localitat  “encara que els números es mantenen dins de la més absoluta normalitat” la intersecció amb major nombre de col·lisions ha sigut la de Michalovce i Grècia on han ocorregut 5 accidents de tràfic “encara que quatre d’ells sense importància”. En aquest sentit tant l’inspector com el cap de la Policia Local han recordat que  fa uns anys “quan es van produir un gran nombre d’accidents, ja es va reforçar la senyalització en aquesta intersecció urbana però encara així s’estudiarà una millor solució per a evitar qualsevol accident”.

Entre les causes que expliquen els accidents de tràfic van ser, en primer lloc,  per distracció ( 26 ) per no respectar els senyals de Stop ( 25 ); per superar els nivells d’alcoholèmia ( 21 );  per excés de velocitat ( 21 ); ignorar el Cedisca el Pas ( 19 ) i per no respectar els passos de vianants ( 9 ).  Juan Rafael Martí ha destacat que s’han produït 12 accidents per atropellament dels quals han resultat implicats 19 vianants amb un balanç de 5 ferits greus i 13 lleus. Seguint amb el nombre de xifres, l’inspector Martí ha assenyalat que el turisme és el tipus de vehicle amb més accidents  “ ja que són els més abundants” i pel que fa al  sexe, el percentatge de conductors ha pujat mentre que el de les conductores ha baixat. Si s’analitza pels dies de la setmana, el dia que més accidents hi ha hagut és el dimecres i la franja horària es manté en la “tònica habitual de tots els anys”, que és entre les 12,00 i las16,00 hores .

Per la seua banda, l’intendent general cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha assenyalat que en el 2011 les denúncies per tràfic van ser un total de 5.075 enfront de les 6.829 del 2010 i que la majoria d’elles estan relacionades “amb la ITV, per no tindre assegurança obligatòria, per estacionar en la vorera o per conduir sense permís”. Pel que fa a les denúncies per alcoholèmia l’any 2011 hi han hagut 128 de les que 49 són denúncies administratives i 79 són penals. No obstant això, el cap de la Policia Local, ha assenyalat que en 2010 va haver-hi un total de 99 denúncies i que l’increment que hi ha hagut durant el 2011 es justifica  “perquè es realitzen més controls i, per tant, més proves d’alcoholèmia”.

Finalment cal recordar que la Policia Local compta amb un Servei de seguiment de Víctimes per Accident de Circulació (SERVIGRAC) en el que a més de mantindre un contacte amb els ferits “per a saber com evoluciona el seu estat ” també s’aprofita per a consultar-los l’opinió sobre el servei prestat per la Unitat d’Atestats de la Policia Local i  “poder millorar-ho”.




No hay comentarios:

Publicar un comentario