miércoles, 29 de febrero de 2012

Joventut ha organitzat visites a empreses locals per a ajudar els joves

Seguint amb la línia temàtica amb la qual va començar l’any, la regidoria de Joventut, “encaminada a donar solucions i oferir ferramentes per fer front a la difícil situació econòmica que estan vivint els joves de la localitat” ha preparat una programació per al mes de març i abril “que va més enllà de la recerca de treball”, ha explicat el regidor de Joventut, Xavi Ochando. Per a la preparació de les noves activitats, segons Ochando, “hem decidit apostar per uns cursos i tallers per a què els joves s’inspiren i agafen idees per si volen muntar el seu propi negoci o fer-se un lloc en el món laboral i empresarial”. Segons ha manifestat el regidor la preparació de la programació de Joventut respon a les inquietuds i demandes dels joves “perquè ells són els protagonistes i són els qui ens proposen moltes vegades els tallers i les activitats amb les quals els agradaria participar i formar-hi part”.

            “Per a donar resposta a aquestes demandes i aquestes necessitats, s’han decidit organitzar visites a algunes empreses que podrien interessar els joves per a inspirar-se  i perquè comencen a agafar idees i obrir-se pas en el món empresarial”. Segons el regidor  “es tracta d’ajudar-los a posar a la seua disposició projectes perquè, en un futur, puguen muntar la seua pròpia empresa”. Per aquest motiu es farà “una excursió” per conèixer Porcelanosa, Dolores Cortés, la Microcervesseria Azhara que està integrada per joves de Vila-real i que té la seua producció en la planta de Montmirà a l’Alcora així com al mateix Viver d’empreses de Vila-real.

En la mateixa línea “d’ajudar els joves, que tenen molt bones idees però que necessiten una empenta”, segons Ochando, també s’han organitzat xerrades i cursos de formació per a la creació d’empreses, per saber habilitats de venda i de comunicació així como el posicionament de les empreses a les xarxes socials.

            Pel que respecta al mes d’abril, segons ha explicat el regidor, s’ha pensat en “aprofitar el bon tems i les vacances de Setmana Santa per donar a conèixer els jocs tradicionals”. Per aquest motiu s’ha organitzat una conferència del pilotari vila-realenc, Pepe Mezquita i un taller organitzat per l’Escola Autonòmica de Jocs Tradicionals. Durant aquest mes també està previst “que de cara als exàmens i a una orientació al món acadèmic, es realitzarà un taller amb tècniques d’estudi així com també està prevista una visita al centre de la UNED”.

En total són 36 les activitats programades entre cursos i tallers i “en només 5 d’elles s’ha de pagar una matrícula que té un 50 % de descompte amb el Carnet Jove” ha assenyalat el regidor.
Finalment Ochando ha recordat que a l’Espai Jove s’organitzaran càstings perquè, diferents grups de música i realitzadors de curtmetratges, li han demanat donar a conèixer les seus activitats per tal de difondre-les i trobar altres joves que puguen estar interessats en els seus projectes.  
El regidor ha volgut agrair la col·laboració de les sis associacions que han participat de les activitats com ara els Lluïsos, Jucar, Món de Somnis, l’ONG Ilêwasi, Vila-real en Bici o l’Escola Autonòmica de Jocs Tradicionals així com de les entitats i empreses de Vila-real que han donat el seu suport a les iniciatives proposades per Joventut.  


No hay comentarios:

Publicar un comentario