lunes, 27 de febrero de 2012

Programació Cineforum Culpable

L'Espai Jove de Vila-real es prepara per a una nova sessió de “Cinefòrum Cineculpable” dimarts 28 de febrer a les 19.00h tindrà lloc una nova cita per als amants d'este xicotet sèptim art, que com ja és habitual, reunirà també autors locals i provincials en la posterior xarrada-col·loqui al finalitzar la projecció.
En esta edició ens visiten els Castellonencs Román Clausell i els integrants de “Producciones Amorfas” Manuel Navarro i Chencho Clausell, pares de la criatura “Pantocrátor” un curtmetratge de tall surrealista que va fer les delícies dels espectadors del Festival, allà per l'any 2007.
“Pantocrátor” s'ha mantingut en la memòria col·lectiva dels assidus al Cinefórum, perquè moltes han sigut les al·lusions a este sorprenent curt, que a banda de no deixar indiferent a propis i estranys, està jalonat per una més que decent fotografia i una inquietant estètica. “Pantocrátor” havia d'estar en el Cinefórum i tindre tots l'oportunitat de poder parlar amb el seu autor. Esta és l'oportunitat.
Però no sols de “Pantocrátor” viu l'home. També podrem veure altres treballs d'interessants, replets d'enginy, audàcia, desimboltura i per què no, de risc; qualitats que fan d'un curtmetratge una obra d'art allunyada dels convencionalismes del cinema actual i que experimenta noves vies d'expressió audiovisual. La sessió del dimarts estarà composta per:
1. “El despacho”, de David Muñoz. Un treballador que comet una errada està exposat a la reprimenda del seu cap.
2. “La excusa” d'Ernex. Qui no ha arribat tard alguna vegada i pel camí de volta a casa a fabulat amb milers d'excuses.
3. “Manolo Global” dels germans Esteban. Noves tecnologies i treballs rudimentaris mai han casat bé.
4. “Cuentaselotodo” de Moisés Romera i Marisa Crespo. Estos vells coneguts del festival Cineculpable es van marcar un curt de trenta segons. Gens millor que veure-ho.
5. “Miradas”, de JLP Ramírez. Visió subjectiva, pla seqüència, cambra al muscle; són formes arriscades de comptar un història.
6. “Un héroe de acción”, de Gorka Losada. Si hi ha dubtes del que és un antiheroi, queda resolta amb aquest hilarant curt.
7. “Pantocrátor”, de Román Rubert. Simplement cal veure-ho."

No hay comentarios:

Publicar un comentario