miércoles, 15 de febrero de 2012

Un centenar de persones degustaran els “exquisits” plats de la IX Mostra de Cuina Medieval

El restaurant Cal Dimoni serà l’escenari, un any més, de la IX Mostra de Cuina Medieval que organitza l’Associació Grastrònomica de Vila-real. El president i cuiner de l’Associació, Ximo Abril, ha explicat la recepta d’enguany. Acompanyant pel regidor de Normalització Lingüística i Tradicions, Pasqual Batalla, ha assenyalat que aquest sopar “és una mostra dels orígens de la nostra ciutat”. Per la seua banda, Batalla ha volgut animar als veïns de Vila-real que participen d’una “classe magistral de cuina medieval” que forma “des de fa nou anys dels actes que se celebren per a  commemorar la fundació de la ciutat”.

Segons ha explicat Ximo Abril, com a primer plat principal, se servirà rap amb unes “pilotetes guisades amb peix” acompanyades per un salsa d’escabetx i amb unes panses, que en el seu conjunt, “ofereixen un sabor agredolç”.  Després se servirà un pasta fullada farcit de porros i tonyina i posteriorment una sopa de naps amb “una minúscula pantxeta de porc trossejada”. El plat de carn estarà acompanyat de figues amb guarnició i un dels plats més originals és la tortada. Unes postres fet de meló, amb mató ,gingebre, sucre, mel i ous. Posteriorment se serviran les infusions i per a finalitzar les clàssiques “ llesquetes amb ous”.

Ximo Abril ha explicat que els plats que van a servir-se dijous que ve 16 de febrer en Cal Dimoni han sigut rescatats de diferents llibres de l’època entre ells, ha destacat “una recepta del cuiner del rei Felip II”. Segons el responsable de l’organització “cada plat ha sigut preparat amb els mateixos ingredients que les receptes originals”.

Els tiquets per a aquest sopar encara poden adquirir-se en el restaurant de la Caixa Rural. El preu és de 25 euros, “un preu prehistòrico”, segons Batalla, d’acord amb “un sopar medieval”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario