jueves, 16 de febrero de 2012

Vila-real exigeix a la Diputació que torne a la ciutat 20.000 euros d’entrades de bous



El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real, Javier Serralvo, ha exigit hui a la Diputació de Castelló que torne a la ciutat els prop de 20.000 euros que s’ha cobrat “de manera unilateral” per unes entrades de la correguda de bous de la Beneficència dels anys 2010 i 2011 que, segons la documentació de què disposa el consistori, ni tan sols es van comprar. L’Ajuntament ja ha presentat un recurs de reposició perquè l’Administració provincial torne aquests diners.
“Si ja és greu que no puguem comptar amb la Diputació perquè ens ajude en moments de dificultat a través dels Plans Provincials d’Obres i Serveis, dels que enguany ha exclòs a Vila-real, més greu és que es queden amb el que és el nostre”, denuncia Serralvo, per a qui allò que ha succeït amb les entrades de la Beneficència “s’emmarca dins de la política de l’opulència i del tot val imposada en aquesta província des de la Diputació, que obligava als ajuntaments a comprar entrades per als bous quasi com un impost revolucionari”. No obstant això, remarca, les entrades corresponents als anys 2010 i 2011 “ni tan sols es van comprar i encara així han decidit cobrar-se-les de manera unilateral i arbitrària”. “Això és molt greu”, adverteix.
En concret, la Diputació ha retingut de la recaptació de multes que té contractada l’Ajuntament un total de 19.850 euros, dels quals 9.600 corresponen a l’any 2010 i els altres 10.250 euros, al 2011. En el cas de les entrades de 2010, Serralvo explica que existeixen fins a dues respostes plenàries de l’anterior portaveu de l’equip de govern, Ignasi Clausell, en les que assegura que no es van comprar entrades aquell any i que, per tant, la factura va ser tornada. Pel que fa a 2011, l’equip de govern disposa d’escrits en els que s’indica que les entrades van ser tornades immediatament després de rebre-les. A pesar de tot, la Diputació ha deixat d’ingressar a l’Ajuntament de Vila-real prop de 20.000 euros per la recaptació de multes “que ens vindrien molt bé, per exemple, per als convenis que firmarem amb entitats com Cáritas o Joventut Antoniana”. “La situació és molt greu perquè s’han cobrat uns diners dels vila-realencs de forma unilateral i arbitrària i a pesar dels informes que hem presentat que demostren que eixes entrades no es van adquirir”, insisteix el portaveu, qui lamenta que aquesta manera d’actuar representa el “sistema caciquil instaurat a la província de Castelló”.
            Serralvo anuncia que, en el cas que la Diputació no responga favorablement al recurs presentat, es presentarà el ple municipal una moció perquè siga tota la corporació municipal la que reclame a la institució provincial la devolució dels 20.000 euros. Respecte d’això, el portaveu de l’equip de govern confia que el grup municipal del PP se sumarà a la proposta en benefici dels interessos dels vila-realencs i reclama també al portaveu popular, Héctor Folgado, que, en la seua qualitat de diputat provincial, “inste els seus companys en la Diputació a què es tornen uns diners que són de la ciutat”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario