sábado, 4 de febrero de 2012

La Biblioteca de Vila-real creix en més de 1.000 socis

La crisi econòmica ha permès guanyar usuaris i socis en les biblioteques de Vila-real. “En el 2011 hi ha hagut una gran afluència de la utilització dels centres bibliotecaris i dels serveis prestats al ciutadà” ha assenyalat el regidor de Biblioteques, Xus Sempere, qui ha explicat que entre les causes que justifiquen “l'èxit” es troba, la potenciació que es fa del servei municipal, l'ampliació de la biblioteques d'estiu amb el programa Biblioteques Urbanes d'Estiu i “l'actual situació que travessen moltes famílies que acudeixen als centres municipals a la recerca d'un servei gratuït per a cercar informació, completar la seua formació o bé ocupar el seu temps lliure”. Totes aquestes raons s'han materialitzat que s'han donat d'alta més de 1.000 socis, arribant-se a la xifra de 8.199 socis, 4.144 adults i 4.055 infantils.
            On hi ha hagut un major increment de sol·licituds és en el material de préstec audiovisual que ha passat de 8.597 en 2010 a 9.169 en 2011. El segon servei més sol·licitat és la connexió a Internet, que enguany ha estat utilitzat per 12.525 usuaris per davant dels 9.659 de 2010. L'edil de Biblioteques ha assenyalat que “més de 2.000 d'aquestes sessions s'han realitzat amb connexió wi-fi que la biblioteca posa a la disposició de l'usuari amb ordinador portàtil”. A més ha recordat que hi ha hagut una gran acceptació de la pàgina web del departament amb més de 100.000 visites.
            Durant l'any 2011 s'han donat d'alta entre els quatre centres bibliotecaris (Biblioteca Central, Biblioteca Infantil i les agències de lectura Barranquet i Pilar) 3.928 llibres i 501 audiovisuals i s'han posat a la disposició dels lectors 147 títols de revistes. Pel que fa al fons bibliotecari especialitzat, cal destacar el treball realitzat en la secció local, la col·lecció de la qual ascendeix en aquests moments a 49.192 documents entre llibres, revistes, cartells, audiovisuals i impresos diversos que fan referència a la ciutat. D'aquesta manera la col·lecció local s'ha ampliat enguany en més de 263 obres, entre llibres, revistes i audiovisuals i amb quasi 3.000 fotocòpies de premsa diària. Una altra de les seccions destacades és la del Llibre Antic que comprèn una col·lecció de 4.849 llibres entre els segles XVI i la meitat del XX, i que, com ha recordat Sempere, “en aquests moments, és possiblement la col·lecció més important de les biblioteques municipals valencianes ja que no és freqüent que una biblioteca municipal conte amb una secció de llibre antic”.
            Pel que fa al nombre d'usuaris que ha utilitzat qualsevol de les diverses seccions i serveis que ofereixen les biblioteques, en l'any 2011 s'han registrat 75.556 lectors de totes les edats destacant sobretot els resultats registrats en la Biblioteca Central amb més de 42.779 visites “ja que és la principal prestadora de serveis”. Els usuaris de les biblioteques municipals s'han dut prestats al seu domicili més de 52.000 llibres i encara que és una xifra menor que la del 2010, que van ser 59.000, l'explicació “es justifica, en part, pel trasllat de l'antiga Biblioteca Infantil a la nova Biblioteca Infantil en l'edifici del Pius XII i pel trasllat de l'agència de lectura del Barranquet a l'antiga biblioteca, que va fer que es tancara a l'abril”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario