sábado, 25 de febrero de 2012

Vila-real acollirà les III Jornades Provincials d'Alumnes Mediadors

Dijous que ve, 1 de març, l'Auditori Municipal acollirà les III Jornades Provincials d'Alumnes Mediadors organitzades per l'IES Miralcamp que conten amb la col·laboració de la regidoria d'Educació. Es tracta d'una iniciativa en la qual els alumnes “mediadors” de l'institut Miralamp explicaran la seua visió i la seua experiència respecte a la utilitat d'aquest procediment pacífic en la resolució de conflictes i de la influència del mateix en la millora del clima de convivència en el centre. La regidora d'Educació, Rosario Royo, ha felicitat el treball que realitza la comunitat escolar d'aquest centre per a solucionar els conflictes i ha mostrat la seua satisfacció perquè aquesta iniciativa pionera en la província de Castelló s'impulse des d'un centre educatiu de Vila-real.
La psicopedagoga i organitzadora de les Jornades, Mª Emília Mundina, considera que és un acte rellevant en el qual es pretén “expandir la bona experiència que el centre està desenvolupant a partir de la figura de l'alumne mediador on un grup d'alumnes i professors aborden amb aquesta tècnica els problemes de convivència que poden sorgir en el centre”. Mundina ha assenyalat que “aquest mètode de solució de conflictes suposa alhora una important formació per a totes les parts implicades en el procés ja que tots ixen enfortits de l'experiència”. Segons Mundina, “guanyen les persones enfrontades que demanen ajuda al mediador perquè són escoltades sense que se les jutge i a més se'ls ajuda a arribar a un acord favorable per a ambdós, sense que haja vencedors ni vençuts”. També la directora de l'IES Miralcamp, Mª Àngels Alba, ha destacat la millora de la convivència en les aules gràcies al treball que, juntament amb els professors, exerceixen els escolars que assumeixen el rol de mediadors. De moment, “les xifres parlen per elles mateixes, ja que han estat resolts gràcies a la mediació quasi 20 conflictes, evitant-se, per tant, sancions i expulsions que no beneficien a ningú i menys encara als alumnes”.
L'equip directiu de l'IES Miralcamp va ser el primer a assistir i interessar-se pel funcionament d'aquest innovador programa “que al principi despertava unes certes reticències” entre la comunitat escolar, segons ha assenyalat la directora del centre, i “ara ja compta amb un programa específic per a la resolució dels conflictes”. En l'any 2005-2006 els primers mediadors van ser els professors de l'institut i, posteriorment, es va incloure la formació dels alumnes mediadors que “passen dos anys instruint-se per a resoldre conflictes de forma no violenta”. Enguany ix de l'IES Miralcamp la tercera promoció d'alumnes mediadors. La jornada es desenvoluparà entre les 9.00 hores i les 18:000 hores en l'Auditori Municipal i comptarà amb ponències a càrrec d'especialistes de renom internacional com la doctora en Pedagogia i postgraduada en Mediació i Resolució de Conflictes Mª Carme Boquè i Torremoll. En aquestes sessions participaran 16 centres, 130 alumnes i 70 professors encara que també s'han inscrits advocats, policies, fiscals de menors o psicòlegs no solament de la província de Castelló sinó també d'altres zones d'Espanya.


No hay comentarios:

Publicar un comentario