viernes, 10 de febrero de 2012

Vila-real realitzarà la XIII Exaltació Provincial del Tambor i del Bombo

Vila-real es convertirà aquest diumenge en l’escenari de la XIII Exaltació Provincial del Tambor i del Bombo. Unes 1.000 persones, vingudes de tots els pobles amb tradició tamborinera de la província i pertanyents a 24 confraries i germandats participaran en una jornada que “serà un preludi de la Setmana Santa a Vila-real i que esperem rebre amb la dignitat i amb els honors que es mereix” ha assenyalat el regidor de Normalització Lingüística i Tradicions, Pasqual Batalla, qui junt amb el diputat provincial de Cultura, Héctor Folgado, han  mostrat la seua satisfacció perquè un esdeveniment “ tan important per a la província se celebre a Vila-real”. A més, ambdós han volgut agrair públicament el treball realitzat per la jove Associació de Bombos i Tambors de Vila-real, els que s’han encarregat d’organitzar “l’acte més destacat de la festa del tambor a la província”, segons ha matisat en la presentació de l’acte el president de l’Associació Cultural de Bombos i Tambors de Vila-real, Daniel Martí.
A aquest respecte, Martí ha agraït al regidor de Tradicions “totes les facilitats proporcionades per l’Ajuntament per a poder acollir un esdeveniment d’aquestes característiques” i ha assenyalat que la banda de Tamborins d’Hellín, de Moncada i la Banda Passió Confrares, de Port de Sagunt, que són les invitades, “estan molt il·lusionades per vindre a Vila-real i participar en l’acte”. A aquest respecte, l’edil de Tradicions, ha volgut agrair la implicació i la col·laboració del regidor de Cultura, Alberto Ibáñez  i del regidor de Turisme, Emilio M. Obiol en l’organització d’aquesta festa del tambor.
Per la seua banda el diputat de Cultura, Hector Folgado, ha assenyalat que “intentarem que Vila-real tinga aquest diumenge el so característic de la Setmana Santa en què les bandes de bombos i tambors tenen un paper destacat”.
Encara que seran els carrers de la localitat les protagonistes “del meravellós soroll de multitud de tambors”, Pasqual Batalla  ha comentat que serà el jardí de Jaume I i la plaça Major els escenaris que acolliran  a les confraries i germandats. La jornada arrancarà en la plaça de Jaume I, a les 9,00 hores, per a rebre tots els participants i una hora més tard s’inaugurarà la Fira del Tambor i del Bombo. A més l’Ajuntament ha preparat una carpa en la plaça de Jaume I per a l’esmorzar i el menjar de germandat que servirà “sobretot, per a recarregar forces” ha explicat el president de l’Associació de Bombos i Tambors. A partir les 16, 00 hores totes les confraries i germandats iniciaran la desfilada fins a la Plaça Major on tindrà lloc l’exhibició.En finalitzar, es realitzarà el tradicional sorteig del tambor i del bombo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario