lunes, 27 de febrero de 2012

El ple crearà una comissió informativa especial per a investigar els desperfectes en la façana del Espai Jove

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real durà demà al ple ordinari de febrer la constitució d'una comissió informativa especial que permeta aclarir les causes i les circumstàncies en les quals s'han produït els últims despreniments en la façana de l’Espai Jove. El regidor de Joventut, Xavier Ochando, defensarà una proposta amb la qual es pretén esclarir si aquests despreniments “guarden relació amb els materials utilitzats en la façana o amb el procés de construcció d'un edifici que va costar tant de temps”. La voluntat d'aquesta comissió especial, explica el regidor, és “tractar de cercar totes les possibles responsabilitats en l'estat d'una obra que va costar tants anys i que ha passat per diferents empreses i tècnics, fins i tot amb informes negatius en la seua construcció”. A més, afegeix l'edil, l'equip de govern pretén amb aquesta iniciativa “consensuar una possible solució immediata a l'edifici”.
La creació d'aquesta comissió respon a la situació creada en l’Espai Jove el passat mes de gener, amb el despreniment d'algunes de les peces de la façana d'una seu de joventut la història de la qual es remunta a mitjans de la dècada dels 90, des que l'Ajuntament va adquirir l'edifici en l'any 1998. Sis anys més tard, es va materialitzar la reculada de la façana de l'edifici modernista i va començar a plantejar-se el projecte de remodelació de l'interior per a la seua conversió en Casal Jove, que no va estar exempt de problemes. En aquesta línia, l'edil recorda que el projecte va començar l'any 2006 i que, durant les obres, es va descobrir la presència d'amiant en la coberta. La segona fase dels treballs, ja per al condicionament de l'interior, es va adjudicar per fi l'any 2010. “A pesar de tots els retards i els anys transcorreguts per a la construcció d'aquest Espai Jove, que es va acabar inaugurant amb presses abans de les eleccions tot i que ja llavors es van produir alguns despreniments, ens trobem ara amb aquesta situació, que requereix ja de respostes clares i de solucions”, assenyala el regidor de Joventut.
En aquesta línia, Ochando destaca que la creació d'aquesta comissió especial, que presidirà ell mateix, és una mostra de la transparència amb la qual es vol tractar la qüestió i de la responsabilitat de l'equip de govern “amb el futur de Vila-real, en la recerca de solucions a aquesta situació”. No obstant això, matisa, “també han de fer-se responsables del que ha succeït totes les parts implicades en aquest procés en el passat”. El regidor destaca també que el mecanisme escollit per a estudiar la situació produïda en l’Espai Jove és una aposta per la “transparència i el consens”, ja que, “a més de la investigació sobre les responsabilitats, volem que la comissió servisca també per a la recerca del consens en les solucions que volem donar a un edifici públic que ha estat l'emblema del desenvolupament de Vila-real i ha de seguir sent-lo ara per als joves”.
Aquesta Comissió Informativa Especial per a l'estudi i seguiment dels desperfectes en la façana del Espai Jove estarà formada pels membres que designen els diferents grups municipals en el consistori de manera proporcional a la seua representació i es preveu també la participació, amb caràcter consultiu, de tècnics municipals que puguen ajudar en la investigació.


No hay comentarios:

Publicar un comentario