El Projecte de Policia Comunitària de la Policia Local de Vila-real ha sigut seleccionat pel Secretariat del Grup de Bones Pràctiques del Comité Hàbitat Espanyol per a participar en el IX Concurs Internacional de Bones Pràctiques de Nacions Unides Dubai 2012, en el qual se seleccionaran els millors projectes per a millorar la convivència i la qualitat de vida en els hàbitats urbans. A més de la participació en aquest important concurs d’àmbit internacional, el projecte presentat per la Policia Local passa a formar part automàticament del IX Catàleg Espanyol de Bones Pràctiques que editarà el Ministeri de Foment, en el que s’inclouen els millors projectes de bones pràctiques seleccionats pel comité en aquesta primera fase del concurs.
La regidora de Relacions Institucionals de l’Ajuntament de Vila-real, Sabina Escrig, qui ha coordinat la concurrència, s’ha mostrat molt satisfeta del reconeixement al treball realitzat per la Policia Local i ha destacat respecte d’això que “el funcionament del cos municipal de policia ha demostrat moltes vegades que és un exemple i un referència en tota Espanya quant al desenvolupament de un nou concepte de policia comunitària més pròxim i la selecció per a participar en el concurs de Nacions Unides és un pas més en el reconeixement d’aquest treball, del qual l’equip de govern ens sentim molt orgullosos”. “La inclusió en el Catàleg de Bones Pràctiques i haver superat aquesta primera fase nacional del concurs no hauria sigut possible sense l’excel·lent treball que dia a dia realitzen els agents de la Policia Local de Vila-real”, conclou Escrig.
El projecte de Policia Comunitària presentat al concurs es basa en les campanyes implementades des de l’any 2001 a favor d’un model de policia “més pròxima al ciutadà i a les organitzacions que el representen”, amb iniciatives com la Unitat de Mediació Policial, el servei Servigrac de seguiment de víctimes greus per accidents de trànsit, campanyes com ‘Subjecta’t a la vida’ o ‘Nadal en Convivència’ o els programes d’integració vial i convivència en les aules, entre altres.
Una vegada seleccionat en la fase nacional, el projecte de Vila-real serà remés a Nairobi, on es troba la seu d’Hàbitat, on passarà una segona fase de selecció internacional. Allí, un jurat especialitzat avaluarà tots els projectes presentats en tot el món i els qualificarà com a bones pràctiques, millors i finalistes. La selecció realitzada per aquest comité tècnic serà remesa posteriorment al jurat internacional, que decidirà finalment els sis projectes premiats en categoria de bones pràctiques, en la qual concorre Vila-real. “Estem convençuts que el treball diari de la Policia Local i l’excel·lent projecte presentat al concurs es veuran també recompensats en aquesta fase internacional del certamen que iniciarem a partir d’abril”, afegeix la regidora.
El Concurs Internacional de Bones Pràctiques de Nacions Unides de Dubai, de caràcter biennal, naix dels preparatius de la Conferència de Nacions Unides Hàbitat II, celebrada a Istanbul en 1996 com una forma d’identificar polítiques i actuacions urbanes que, des d’uns criteris de sostenibilitat, s’hagueren mostrat eficaços per a millorar les condicions de vida en les ciutats i pobles.
No hay comentarios:
Publicar un comentario