lunes, 13 de febrero de 2012

Vila-real prepara un conveni amb el Sindicat de Regs per a l’ús de la Casa de l’Assut

L’Ajuntament de Vila-real i el Sindicat de Regs estan treballant en la firma d’un nou conveni entre ambdós institucions que permeta posar en valor la Casa de l’Assut i facilitar el seu ús “mediambiental, institucional i econòmic, dins del Pla de Promoció del Paratge del Termet que estem elaborant per a potenciar l’entorn natural també com a font d’economia”. Amb aquest objectiu, l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha mantingut ja diverses trobades amb els responsables del Sindicat de Regs per a avançar en els termes del conveni. “Tenim molt interés a poder fer ús d’una infraestructura tan emblemàtica com aquesta com un dels elements per a potenciar el paratge, sens dubte el més volgut i apreciat per tot els vila-realencs”, assenyala el primer edil.

            Amb aquest objectiu, Benlloch ha plantejat al Consorci del Millars, del que forma part Vila-real junt amb els municipis de Burriana i Almassora, la possibilitat d’ubicar en la Casa de l’Assut un centre d’interpretació del riu, que podria completar-se en un futur amb altres centres d’interpretació en les altres poblacions que conformen l’organisme. “La Casa de l’Assut està en magnífiques condicions per a poder ser utilitzada i sens dubte seria el lloc ideal per a albergar un centre d’aquestes característiques”, afegeix l’alcalde, qui assenyala que ja ha traslladat la proposta al Consorci per a poder avançar en aquesta qüestió.
            Mentrestant, indica el responsable municipal, en les reunions mantingudes amb el Sindicat de Regs s’han posat sobre la taula altres possibilitats d’ús de la Casa de l’Assut, que permetran posar en valor l’edifici i comptar en el paratge del Termet amb un recinte on poder albergar exposicions, recepcions institucionals o inclús bodes, entre altres qüestions. En aquesta línia, el primer edil explica que s’està valorant la possibilitat d’ubicar en l’edifici una exposició, impulsada pel propi Sindicat de Regs i l’Ajuntament, “sobre la importància històrica de l’aigua per a Vila-real i els diferents fluxos d’utilització de l’aigua en el municipi”. Per a l’organització d’aquesta mostra s’està remenant un nou concepte expositiu basat en instal·lacions interactives i “allunyat del concepte de museus com a magatzems, també en la línia del projecte de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació”.
D’aquesta manera, la “Casa de l’Assut recuperarà el seu protagonisme en l’entorn del Termet, dotant-la de contingut a través de diferents usos que seran tant mediambientals com institucionals i també econòmics, ja que des d’aquest edifici podrem també potenciar el paratge en el marc del Pla de Promoció del Termet, que tindrà en la renovada piscina i en la gestió del restaurant altres dels seus pilars”. En aquesta línia, Benlloch assenyala que pròximament es traurà una nova plica per a la concessió del local d’El Molí en “la que volem incloure també un valor afegit per a la gestió de l’entorn del paratge”.
L’ús social de la Casa de l’Assut serà possible, una vegada es formalitze el conveni, després que el Sindicat de Regs restaurara completament l’edifici aquest estiu, amb mires ja a poder difondre entre la població la importància d’unes instal·lacions que daten del segle XIX.


No hay comentarios:

Publicar un comentario