miércoles, 1 de febrero de 2012

Vila-real cedeix a Creu Roja el Casal de Festes

Vila-real serà seu en els pròxims mesos del programa d’aliments de Creu Roja a la província de Castelló. L’alcalde, José Benlloch, i la presidenta provincial de l’entitat, Flores Higueras, han anunciat hui que a partir de matí mateix el Casal de Festes de la ciutat es convertirà en la base a què arribaran prop de 500.000 quilos d’aliments no peribles procedents dels excedents de la Unió Europea, amb els quals s’estima que es podrà ajudar a unes 18.300 persones de tota la província. Benlloch s’ha mostrat “orgullós” de poder col·laborar amb Creu Roja en una iniciativa d’aquestes característiques, “que col·loca a Vila-real una vegada més com a referent provincial en l’àmbit solidari”.

“Per a l’equip de govern ajudar les persones que més ho necessiten és una prioritat i per això hem multiplicat per quatre l’ajuda a les famílies”, recorda l’alcalde. “Amb aquest mateix objectiu”, afegeix, “hem decidit col·laborar amb Creu Roja en el programa de repartiment d’aliments i inhabilitar durant els pròxims dos mesos, des de demà i fins a finals de març, el Casal de Festes per a qualsevol activitat que estiguera prevista i posar-ho a disposició de la ONG com a base per al programa”. Per a fer possible que l’entitat reba i distribuïsca els aliments entre les persones de la província que més ho necessiten, durant les pròximes dues setmanes arribaran al Casal de Festes els tràilers carregats amb els prop de 500.000 quilos de productes no peribles. Respecte d’això, Benlloch ha volgut demanar disculpes per anticipat als veïns per les molèsties que el trànsit de camions els puga ocasionar en els pròxims dies, unes molèsties que, assenyala, “els vila-realencs estic segur que comprendran perquè és en benefici de tota la societat”.

Per la seua banda, la presidenta provincial de Creu Roja ha volgut agrair de forma especial la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real en aquesta quarta fase del programa de repartiment d’aliments i ha recordat  “l’excel·lent relació” que sempre ha mantingut el consistori amb l’assemblea local de Creu Roja, la presidenta de la qual, María Arrufat, també els ha acompanyat en la compareixença. Respecte a aquesta nova col·laboració, Higueras ha volgut agrair particularment la cessió del Casal de Festes, que ha permés a l’entitat evitar el lloguer d’una nau per a poder dur a terme la campanya, tal com ha succeït en anteriors campanyes.

La responsable provincial de la ONG explica que els camions amb la càrrega d’aliments arribaran al Casal de Festes durant els pròxims 20 dies, a partir dels quals començarà una segona fase del programa consistent en el repartiment pròpiament dit dels lots. “A Vila-real arribarà gent procedent de tota la província per a arreplegar els aliments amb què ajudar les famílies més necessitades”, indica. En concret, els prop de 500.000 quilos que Creu Roja rebrà en aquesta última fase del programa d’excedents comunitaris de 2011 es distribuiran entre un total de 57 entitats beneficiàries, entre les quals es compten 18 ajuntaments, 11 assemblees locals de Creu Roja i altres organitzacions com residències o associacions religioses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario